• Pollen
    • Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

      Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

    • Allergia: a megelőző kezelések csökkentik a tüneteket

      Allergia: a megelőző kezelések csökkentik a tüneteket

    • Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

      Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

  • utazás
    • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

      Kockázatos az utazás az oltások nélkül

    • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

      Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

    • Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

      Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

  • napártalom
    • Melyik jelölés mit jelent a naptejeken?

      Melyik jelölés mit jelent a naptejeken?

    • Nagyon erős UV-sugárzásra figyelmeztetnek

      Nagyon erős UV-sugárzásra figyelmeztetnek

    • Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

      Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Tisztelt Dr. Úr/NŐ!

Éedklődni szeretnék condyloma acuminatum kezelésével kapcsolatban. Jelenleg állapotos vagyok,24 éves, most volt először fibrómám, amit az orvos el is távolított ...

... azonban a szervezetemben ott van még a HPv, ami ennek az okozója. Érdeklődnék, hogy a szülést hogy lehetne úgy előkészíteni, hogy ne császárral, hanem temészetes úton jöhessen a baba a világra. Milyen kezelést kéne kapnom, vagy mit tudnék én tenni annak érdekében,hogy minden a normális módon menjen, és teljesen kiírtsam a szervezetemből ezt a vírust.Előre is köszönöm válaszát.


VÁLASZ


A HP vírus által okozott condyloma acuminátum vagy helyi gyógyszeres kezeléssel vagy valamilyen sebészi módszerrel gyógyítható. A védőoltás hatástalan a már kialakult fertőzésben. A vírusfertőzés az esetek messze túlnyomó többségében spontán is megszűnik rövidebb-hosszabb idő múlva. A vírus a szülés során átkerülhet a gyermekbe is, de ez rendkívüli ritkaságnak számít. Az anyai szervezetet vírusmentessé (a vírust a szervezetből kiirtani) tenni jelenlegi tudásunk szerint nem lehetséges.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink