• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Tisztel Doktornő/ Úr!

Nagyon kétségbeestem, sok orvosnak elmondtam és leírtam már a történetemet, de senki nem adott megfelelő választ nekem, még a háziorvosom is szinte kiröhögött...

... Szóval---tavaly decemberben betömték az egyik fogam (bár ne mentem volna el) és utána csak a kín volt vele, a fogorvos, nem akart vele semmit se csinálni, pedig fájt, azt mondta, a bölcsességfogam nő. A tömés után 1 nappal erősen lüktetni kezdett a nyaki ütőerem, majd 2-3 nap múlva elmúlt. Ezután szívdobogásérzetem lett, úgy éreztem, kiugrik a szívem a helyéről,(néha a mai napig érzem) pedig a pulzusom és a vérnyomásom normális volt, még vérvételre is elmentem, az is rendben volt. Nagy nehezen elmúlt ez a szívdobogásérzet, majd ahogy elmúlt, a hasam kezdett el lüktetni. Teljesen pánikba estem, elmentem UH-ra, ahol semmi kórosat nem állapítottak meg, de ez semmi, a fejem szétrobban, úgy fáj mindenhol és fájt is egész évben, volt, hogy 1 hónapon keresztül fájt, majd csak kisebb dózisban jelentkezett. Azóta kihúzták ezt a fogamat és megint iszonyúan fáj a jobb és bal halántékom, meg az egész fejem. Nem tudom, mitévő legyek, nem tudom, kihez, vagy hová lehetne fordulni, mert attól félek,
ez nem egészséges és nem normális dolog. gy orvos mondta, hogy teljesen normális, így "dolgozza" fel a szervezetem a változásokat, de szerintem ez nem igaz.
Egyébként 17 éves vagyok, nem tudom, miféle változásokat kellene feldolgoznia a szervezetemnek, de már az idegeimre megy az egész!
Válaszát köszönöm, további szép napot,


VÁLASZ


Nem gondolom, hogy a fogtömés majd foghúzás és a szívdobogásérzés, hasi lüktetés, fejfájás összefüggésben lenne. Vannak olyan hormonális eredetű betegségek, ahol a szívdobogás érzés, lüktetés, fejfájás rohamokban jelentkezik és csak ilyenkor észlelhető vérnyomáskiugrás. Az nem derül ki, hogy a vérnyomását ezen idő alatt mérték volna. Nem derül ki, hogy a fejfájása milyen jellegű, folyamatosan egy éve fáj, legalábbis igy értelmezhető, hol jobban, hol kevésbé. A szívdobogásérzés lehet ártalmatlan gyakran észlelt ritmuszavar is. A „változás feldolgozása" nem mond számomra semmit. Azt gondolom, hogy alaposabb belgyógyászati kivizsgálásra, a szívműködés 24 órás megfigyelésére, esetleg ideggyógyászati vizsgálatára ( fejfájás ambulancia) lenne szüksége.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink