• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

gemini

Orvos válaszol

Tisztelt Dr nő!
6.5 éves ikreim vannak. születésük óta emésztőrendszeri problémákkal. Kisebb -nagyobb, gyógyszeres kezelésre jobb-rosszabb. Egyikük(akiről úgy tudtuk erősebb)bukós baba volt, sokfajta tápszert evett, de ...

... csak szol.gast. mellett volt "savmentes"Hozzátáplálásnál ő volt aki mindent elfogadott, átlagosan fejlődött.Minden mozgás-fejlődési szint időben, átlagosan zajlott.kb 15-18 hónapos kora körül, emésztési, hasi panaszai erősödtek, viselkedése megváltozott, beszédfejlődése leállt.orvosi vizsgálatok nem hoztak erdményt, szeri okot nem találtak. korai fejl-be került.beszéde továbbra sem indult, viselkedése javult, de vannak hiper, ill. perv. tünetei. fejlesztöi, illetve a szakért, biz. általános óvodai nevelésre, fejlesztésre áthelyezte.Próbálkoztunk homeopátiával, oltáskivezetéssel, de áttörő változás nem volt hozzá köthető.(az oltáskivezetőre reagált, de inkább erósödött a tünet) tsmt egyéni torára hordjuk. 5 évesen kezdett hangokat visszaadni.jelenleg rengeteg hanghibával,de próbálja megértetni magát.Jól beszélő közegben nagyon szeret, de nem szeret megszólalni.logopédussal. fejlesztő ped. szépen dolgozik. 6 éves oltás után 3 nappal, mindkettő ismét gasztros panaszokkal került orvoshoz. újabb kivizsgálások .. 4 hónapig szinte folyamatos kisebb bélgyulladás tünetei. pozitív széklet labor.alig aludtunk, alig ettek, folyamatos bélgáz, bélgörcs, félig emésztett sárgás széklet, fáradékonyság, szétszórtság jellemezte.Ha fájt feküdt, és semmit nem tűrt a .hasán,éjjelente langyos vízben üldögélt, ott oldott ki a hasa legkönnyebben ha nem, egyszerre szeretett volna mindent bepótolni, le nem ült. próbáltuk pótolni az ásványi ill. vitaminokat. labor nem igazolt allergiát, csak enyhe gyulladást folyamatosan. Minden kisebb virus fertőzés 1 nap alatt kiszáradásos tüneteket okozott..,(.egyiknél laktóz intolerancia )nála tejfehérje int. igazolódott. Legutóbb jun. közepén volt kórházban infúzión 3 napig. Pár nap alatt teljesen megváltozott. megnyugodott, jól aludt. Enni azonban nem akart utána. nehezen, és csak a régi bevált ételt eszi meg, de abból megfelelő mennyiséget. csak néha sikerül belopni, egy-egy új ételt. Meg sem kóstolja.igyekszünk a tejdiétát betartani, de mivel most újra kezd jelentkezni a hasfájás, a székletprobléma tanácstalan vagyok.!!!!
{Elnézést a hosszú leírásért, de azt gondolom szükséges volt. Azért is írtam pont ide, mert az Ön könyveit is sokat forgattam a homeopátiával kapcsolatban.}Ön szerint mit tegyünk? Gyógyszer, homeopátia? Ha nem mutattak ki allergiát, intolerancia lehet? Vagy az oltással függ össze?
Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Vera


VÁLASZ


Kedves Vera, ha a sok szakrendelés nem tudja, mi a baj, én hogyan tudhatnám. Első gondolatom az volt, un. oltás kivezetést kellene megpróbálni. Ebben tudok segíteni, de be kell jelentkeznie a rendelésemre. 

Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink