Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

hátfájdalom

Orvos válaszol Szerző:

Jelige: hátfájdalom

Tisztelt Dokot Úr/Nő !
Férjemmel három éve költöztünk külön, két éve váltunk el. Amíg a válási procedúra, és a se veled - se nélküled időszak zajlott, folyamatosan hátfájással, és nehézlégzéssel küszködtem. Válás után ez megszűnt. Normális, baráti viszonyban vagyunk azóta is, ...

... hiszen nem harmadik miatt, vagy egyéb klasszikus válóok miatt váltunk el, hanem azért, mert a férjemnek volt egy nagyon súlyos autóbalesete. Egy hétig kétséges volt az is, hogy életben marad-e, mindene összetört, újból tanult járni, enni..... Nagyon nehéz időszak volt ez mindkettőnknek. És ő nem tudta feldolgozni a vele történteket, inkább elmenekült , egyedül akart élni, mint terhet jelenteni nekem, nekünk, illetve bizonyítani önmagának és a világnak azt, hogy ő egyedül is képes mindenre, nincs szüksége senkire.
Most megjelent a volt férjem, és békülni szeretne, ezért kb egy hete beszélgetéseint az esetleges folytatás lehetőségéről szólnak. És ismét előjött a hátfájdalom, és hehézlégzés az életemben. Talán van összefüggés.
Ebben szeretném a tanácsát kérni, hogy jól gondolom-e, hogy összefüggenek ezek a testi tünetek ezzel az eseménnyel ? És ha igen, miért van ? Mit jelezhet ez számomra ?
Köszönöm előre is válaszát.


VÁLASZ


Tisztelt Asszonyom!

Nehéz sors jutott ki mindkettőjüknek.
Mielőtt döntene ebben a helyzetben, meg kellene vizsgálnia néhány kérdést. Pl.: Fontos-e Önnek, hogy újra a férjével éljen? Képes lenne-e őt továbbra is ápolni? Stb.
Amíg ezekre nem ad választ magának és nem kap választ a férjétől, addig a pszichoszomatikus tünetei se fognak elmúlni. Ezekkel a válaszokkal képes lesz eldönteni, milyen úton haladjon tovább, visszafogadja-e férjét.
Mindenképpen sort kellene keríteniük férjével egy négyszemközti beszélgetésekre, ahol a kérdéseit felteheti.
Ha nem érzik elég bátornak magukat, ennek megkönnyítésére érdemes lenne részt venniük közösen egy olyan konfliktuskezelési „eljáráson", ahol végre tisztázni tudják, hogyan vezethetett az út idáig. A mediáció a kapcsolatokban rejlő ezer és ezer ok feltárására, a konfliktus forrásának tisztán látására és annak orvoslására adhat segítséget. A folyamat közben képessé válnak arra, hogy a mediáció segítségével későbbiekben már önállóan tudják kezelni konfliktusaikat.

Üdvözlettel:
Spielbergerné Natonek Gabriella
mediátor
www.kibekitem.hu

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink