• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

   EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

lányom és én

Orvos válaszol 2014.08.02 06:54

Tisztelt Szakértő!
Azért írok itt,ezen az oldalon,mert nincs olyan hely ahol 20 éves gyermek,nevelési problémával kapcsolatban,válaszolni tudnak.
20 éves lányom,aki már nem él velem (80km-re tőlem)B.pesten él,ott dolgozik,saját háztartást vezet.Eddig,csodálatos anya-lánya kapcsolat volt köztünk...

... Sok mindent megbeszélt velem,tanácsokat kért,mindig jó volt a hangulat köztünk,szinte barátnői.De végül is mindig elég önálló, talpraesett,őszinte,komoly gondolkodású,gyakorlatias,érett gyerek volt. Nem tanulatlan,igaz csak technikumi végzettsége van, egészségügyi vonalon.Volt a családunknak ,egy "közeli ismerőse". Aki sokat járt hozzánk,gyakran volt szerelmi bánata,hétről hétre azt hallgattuk,hogy ő 1 hét leforgása alatt,hány nővel,hányszor,milyen pózban,milyen intenzitással (szeretkezett). Miközben siránkozott, hogy a felesége emiatt el akar válni tőle,mert,hogy nős ,és 40 éves. Sajnos az én lányom is ismerte,ezeket a történeteket,naprakész volt a férfi életével kapcsolatban,el is ítélte őt,ezért az életmódért, lenézte őt.És egyszer csak azzal állt elő (gyermekem), hogy ő ezzel a férfival,jóban van,és,hogy még semmi sem történt köztük,de azér
t tudjak róla,hogy ez be fog következni!
Persze ,kiderült,hogy már elkezdődött a viszony.Persze,próbáltam szépen, megfontoltan,higgadtan,ráhatni a lányomra,hogy ettől a kapcsolattól felfordul a gyomrom,és hogy értelmes NŐ a lábát nem törüli egy ilyen férfiba. Aztán,addig,veszekedtem a gyerekemmel, hogy sajnos olyan mondatok is kicsúsztak a számon,amit sosem gondoltam,hogy valaha is mondani fogok a gyerekemnek.Amiket,ha más szülőtől hallottam,hogy mond a gyerekének,szörnyen elítéltem érte.És én is ebbe a hibába estem. Kimondtam dolgokat,amiket sosem bocsátok meg magamnak.Azt is mondtam,ha tovább folytatja ezt a viszonyt,addig nem jöhet haza,amíg be nem fejezik.
Így aztán kb. 4 hete nem láttam,nem jön,nem ér rá velem találkozni,már nem akar telefonon sem velem beszélni,az sms.-eimre sem válaszol.
Én meg bele betegedtem,nem alszom,kimerültem,fáj a fejem, nyugtatót szedek,néha őrjöngök és a hajam tépem.(sajnos szó szerint, mert hajlamos vagyok a depresszióra)Egyre többet foglalkoztat az öngyilkosság gondolata.Megőrülök,hogy nem jó a kapcsolatom a gyerekemmel,soha erre nem gondoltam,hogy ilyen velünk megtörténhet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kérem segítsenek,mit tehetek?


VÁLASZ


Tisztelt Asszonyom!

Azok a gondok, hogy amiket leírt, számtalan probléma miatt is bekövetkezhettek. De leveléből egyértelműen kiderül, hogy érdemes lenne teljes mélységében megvizsgálni a kiváltó okokat.

Van olyan speciális módszer, a mediáció (közvetítés), amelynek segítségével az Önök közötti konfliktusok okait tisztázni lehetne.

A mediáció speciális konfliktusmegoldó módszer, ami nem pusztán a két fél között, hanem egy harmadik pártatlan szakember részvételével zajlik. A mediátor irányításával a felek szembe tudnak nézni a problémákkal, közben mindkettőjük számára elfogadható megoldásokat keresnek és találnak.

Azt tudom tanácsolni, keressen meg, és együtt megoldást tudunk találni arra is, hogy lánya is saját akaratából bekapcsolódjon ebbe a folyamatba.

Üdvözlettel:
Spielbergerné Natonek Gabriella
mediátor
www.kibekitem.hu
06 309 199 524

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink