Weborvos.hu
  • Pollen
    • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

      Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

    • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

      OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

    • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

      OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

  • utazás
    • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

      Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

    • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

      Kockázatos az utazás az oltások nélkül

    • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

      Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

  • napártalom
    • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

      A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

    • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

      Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

    • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

      Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Tisztel Doktor Ur/Holgy!
A kovetkezo kerdessel fordulok Onhoz: kb. 3-4 eve egyszer felrevert a szivem, majd azota szinte mindennap. Ekkor elmentem kardiologushoz, semmit nem talalt. Kaptam ...

... Betalocot amit esetenkent szedtem. Kb. 2 evig jol voltam majd tavaly,tavalyelotz ujra jelentkezett a ritmus zavarom, ismet elmentem orvoshoz, aki felirt concorcort, hogy reggelente szedjem. Ezt szedtem is egy evig kb., de ma mertem a pulzusomat es a gyogyszer szedese mellett 120 volt a pulzusom. Az lenne a kerdesem hogy panikbetegseg miatt lehet-e magas pulzusszam (teljesen normalia vernyomas mellett)? Illetve iden nyarra kuldtek el pajzsmirigy kivizsgalasra, mert egy elozo verkepemen kicsit magasabb lett a tsh ertek. Ezerz jodot szedek par honapja, emiatt lehet magas a pulzus? A vercukrom is icipicit magasabb volt, ez esetleg okozhatja? A doki azt mondta nem hiszi hogy az a ludas.
Valaszat elore ia koszonom!
20/ lany


VÁLASZ


A magasabb vércukor érték bizonyosan nem oka a magasabb pulsusszámnak, igaza van orvosának. A szapora szívműködés egyik jele lehet a pajzsmirigy túlműködésnek. A jódszedésre vonatkozóan nem tudok állása foglalni, de véleményem szerint manapság ez teljesen felesleges, netán káros, hacsak nem a túlműködő pajzsmirigy műtéte előtti előkészítést szolgálja. A szív ritmuszavara gyakori és rendszerint ártalmatlan jelenség. Ha rendszeressé vagy állandóvá válik, beavatkozásra ( gyógyszeres vagy egyéb ) lehet szükség. Ezt azonban csak ekg vagy egyéb vizsgálat alapján lehet eldönteni.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink