Weborvos.hu
  • Pollen
    • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

      Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

    • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

      OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

    • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

      OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

  • utazás
    • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

      Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

    • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

      Kockázatos az utazás az oltások nélkül

    • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

      Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

  • napártalom
    • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

      A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

    • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

      Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

    • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

      Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy 4évvel ezelőtt diagnosztizálták nálam a HPV vírust beleéerve a magas kockázatú fajait is de abból csak 2őt, akkor P3asak voltak a leleteim most viszont ...

... P2 szemölcseim is voltak néha visszajönnek néha pedig teljesen tünetmentes vagyok. Az orvosom azt mondta, hogy P2nél ne aggódjak és belül sem lát semmi elváltozást. A kérdésem az lenne, hogy ilyen estben fennál a meddőség veszélye? Vagy, hogy mikor fog eltűnni teljesen a szervezetemből ez a vírus? Vagy okozhat-e nagy problémákat 6 hónapos szűrési ismétléssel?


VÁLASZ


A magas kockázatú HPV fertőzöttség esetén a rendszeres ellenőrzés feltétlenül szükséges, indokolt. A fertőzést a meddőséggel nem, csak a rosszindulatú daganatokkal hozzák összefüggésbe. A vírus fertőzés lefolyása egyénenként változhat, a spontán gyógyulás, tünetmentesség, vírusmentesség ugyan úgy előfordul, mint a tartós vírushordozás. Csak az ismételt vizsgálatokkal lehet igazolni a gyógyulást, a vírusmentességet. A rendszeres szűrésnek csak előnye van, kockázata nincs.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink