• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Megújul az országos pulmonológiai intézet

   Megújul az országos pulmonológiai intézet

  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Pánikbetegség vagy szív eredetű baj?

Orvos válaszol 2014.08.02 06:32

jó napot! Én 22 éves vagyok és fél évvel ezelőtt elvitt a mentő a munkahelyemről170-es vérnyomással. Azóta kialakult egy reflux és egy pánikbetegség is a magas vérnyomás mellé.. 3-szor voltam azóta EKG-n és laborvizsgálaton, minden negatív lett...

... Gyógyszereim a frontin, perineva és egy savlekötő gyógyszert kell szednem minden este. Egy jó ideje nem volt semmi bajom nyugodt voltam és sikerült letennem a frontint és a perinevát, helyette szedtem a fokhagyma kapszulát. Most 2 héttel ezelőtt egy hosszú éjszaka után 5 órát aludtam lementem az utcára elszívtam fél órán belül két szál cigit és felment a vérnyomásom 160/92/125-re. Azóta meginnt rámtört erősen a pánik és a reflux is elődrukkolt egy komolyabb kiadásával. Azóta a tüneteim: mellkasi fájdalom középen néha bal néha jobb oldalt is, sűrű vizelési inger, hátfájdalom, zsibbadások változó helyeken, köhögések, nehéz belégzés. Elmentem a sürgősségire mégegy kivizsgálásra. Ott az ekg tökéletes volt, a labor is teljesen negatív lett, és a mellkas röntgen is negatív. Tudatosult bennem hogy semmi szervi bajom nincs, mégis fájni szokott a mellkason és fenn állnak a tünetek még mindig. Nem tudom mit tegyek. Reggel fél perineva és fél frontin, és ugyanez este is és csak így tudok aludni.. Mi lehet a baj?


VÁLASZ


Kedves levélíró!

Köszönöm informatív, alapos, átgondolt levelét.
22 éves, szerintem egyfajta útelágazódáshoz érkezett.
A sorai egyértelműen a tünetei medicinális megközelítéséről tanúskodnak. És ebben nincs semmi baj. Ez a helyes sorrend.
A kérdés most már csupán annyi, hogy ennyi testi egészséget igazoló eredmény birtokában ( tényleg örülök, hogy testileg egészséges) de az ember a test, az érzelem és a tudat egysége.
Gondolom, hogy több mint 100 évvel a testi tünetek tudattalanba szorult érzelmi stresszek, fiatal, csecsemőkori, sőt magzatbeli, de akár pszichogenetikai tényezők energetikai hatásának következményei, de mindenféle elfojtásos eredeten kívül a gyorsuló idő, a fokozott társadalmi elvárások, a ma már szinte elfogadottan mindennapos családi, szerelmi, szexuális stresszek azért valahol levezetődnek.
Bizonyára tanulta fizikából, hogy az energia nem szűnik meg, csak átalakul.
Durvább materiális energiák ( pl. egy fizikai, vagy verbalis agresszió) képesek sokkal finomabb és állandóan változó formákat öltő energiákká formálódni, ami képes megváltoztatni a hihetetlenül bonyolult és mindmáig lényegében ismeretlen agy ( mint szerv) és annak mentális állapotban való megjelenése, aminek szabályozását nem tanuljuk, helyesebben belenyugszunk, hogy a " ló irányítja a lovast" teljesen kiszolgáltatottá válunk saját szervünk kiszolgáltatottjaivá.
22 éves. Ebben a korban már bőven megjelennek az ember növekvő spirituális igényei egy határozottan materializálódó világban.
Én az univerzum egységében hiszek, azaz az ember is része az univerzumnak. A nyugati civilizáció állandóan igyekszik harcolni a természettel és nem veszi észre ennek ijesztő kudarcait és végső soron egy általunk elkövetett globális katasztrófát.
Pedig egy életről van tudomásunk, annyi örömet tartogat; ez a hihetetlenül véletlenszerü, de egyértelmü törvények által irányított földünk.
Komolyan mondom, hogy ahogy öregszem, úgy egyre kevésbé tudom felfogni, hogy miért nem az örömöt, a szépséget, önmagunk teljes egyediségét és az ebből fakadó egyedi küldetésünket az univerzummal való egységünket, az emberi kapcsolataink értékét, szellemiségünket, lelkünket keressük.
6 milliárd ember él a földön, végre észre kellene venni "kik vagyunk, honnan jöttünk, hová megyünk" Paul Gauguin) és eltöprengeni Európa eredetén, vagy a híres dephoi jósda feliratán:" gnothi szeauton" -ismerd meg önmagad.
Ez fárasztó út, de káprázatos eredménnyel, önmagunk spontaneitásának és originalitásának egyediségét.
Nem kell túlzásba vinni a társadalom elvárásait, hiszen a társadalom is tömegek mentalitásából áll.
Késön tudtam meg én is mindezt.
Élje, élvezze, szabadon, de egyéni felelősséggel az egyéni élet szabadságát.
Ha erre képtelen, akkor fogadja ezt el, de sohase másban keresse ( csak) a hibát.

Együttérzéssel: dr.Lajtavári László

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink