Weborvos.hu
  • Pollen
    • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

      Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

    • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

      OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

    • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

      OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

  • utazás
    • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

      Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

    • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

      Kockázatos az utazás az oltások nélkül

    • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

      Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

  • napártalom
    • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

      A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

    • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

      Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

    • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

      Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Kedves Weborvos!
22 éves férfi vagyok, és egészen kiskorom óta van egy festékes anyajegy a péniszemen. Ahogy nőttem (és a péniszméretem) úgy nőtt az anyajegy is ...

... (mára kb 2 cm hosszú és egy cm széles). Régebben több bőrgyógyásznak megmutattam, akik azt mondták, hogy a "nagykönyv" szerint az ekkora festékes anyajegyeket le kell szedetni, de jelenleg nincs vele probléme. A lényeg, hogy szabaálytalan alakú, és alapból sötétes barna már egészen kiskorom óta. Eddig 3 bőrgyógyász és a háziorvosom látta. Annyit mondtak, hogy ha észlelek változást, akkor menjek el újra, de mivel ott nem éri a nap ezért nem tartozik a kritikus zónába, így könyveljem el úgy, mint egy szexepilt.
Maga szerint van olyan, hogy egy anyajegy csak úgy magától, irritáció és UV sugárzás nélkül elrákosodik. És ha igen, akkor én azt szabad szemmel láthatnám?
Válaszát előre is köszönöm!


VÁLASZ


A régi tankönyvek úgy tartják, hogy a genitáliákon levő festékes anyajegy a rosszindulatú elfajulásra hajlamosak. Az elfajulás szabad szemmel kevésbé, inkább a panaszok jelentkezése alapján ismerhető fel, a panasz többnyire az elváltozás növekedésében, vérzékenységében és viszketésben nyilvánul meg. Mint a régi orvosi tudomány képviselője inkább az elváltozás eltávolítása mellett török lándzsát, amit járóbeteg szakrendelésen, minimális kockázattal el lehet végezni és akkor minden kétség eloszlik..

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink