• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

      Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

    • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

      Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

    • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

      Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • EBP
    • Megújul az országos pulmonológiai intézet

      Megújul az országos pulmonológiai intézet

    • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

      Mitől lesz szuper a szuperkórház?

    • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

      Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EESZT
    • Nem elég rugalmas  az e-recept

      Nem elég rugalmas az e-recept

    • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

      Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

    • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

      EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Re -Mastoidectomia

Orvos válaszol 2014.03.27 08:33 Szerző: Dr Alföldy Ferenc professzor

Szép napot kívánok Önöknek!

Egy elég összetett kérdésre szeretnénk választ kapni.
Mégpedig, hogy páromnak kétszer is -mastoidectomia- mûtéten kellett átesnie. Utóbbi is évekkel ezelõtt történt sõt, náthával párosult, de...

... ami aggaszt bennünket, hogy azóta is szinte folyamatos gyulladásban van a mûtéti terület! Néha enyhébb, néha erõsebb lefolyással. Melyet a professzor harmadszor nem javallt bolygatni!
Ehhez magas vérnyomás is társul, sajnos. Utóbbi kezelésére Dopegit-et szed fiatal, 37 éves hölgyrõl van szó.
Kérdéseink a következõk volnának,
- Összefüggésben van e a magas vérnyomás a nem szûnõ gyulladással?
- Még mindig pozitív MRI után, mit lehet tenni, hogy meggyógyuljon a terület?
Válaszukat elõre is köszönjük!


VÁLASZ


Ne várják tőlem azt, hogy a fül-orr-gégészet professzorának véleményét felülbíráljam. Önöknek lehetősége van egy második véleményt kérni egy másik egyetem professzorától. A magas vérnyomás és a gyulladásos folyamat összefüggése nem valószínű.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink