• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Jelige: Régóta nyúló problémák
Szép Jó estét!

Próbálok minél részletesebb lenni, remélhetőleg tudnak nekem segíteni! :)

(19 éves fiú vagyok, dohányzom és általában ha van időm edzem)
Még 2010 őszén kezdődtek a tünetek, gyakori légszomj, szinte konstans erős szívdobogás ritkán egy erősebb szívütést kísérve...

... Elég gyengének éreztem magam általában, fáradékonynak, a szívdobogást nap közben annyira nem éreztem, csak este felé, főleg akkor, amikor lefeküdtem aludni, de akkor még egy enyhe szédülésérzés is párosult hozzá.
Ezek a tünetek körülbelül Decemberre (2010) elmúltak, ám 2011
Júniusában ellátogattunk barátokkal külföldre, ahol viszonylag sokat ittunk, de csak a józan ész határain belül. Ott a legutolsó napon egyáltalán nem voltam másnapos, a szállásról kitettek minket, egy közeli parkban pedig ittam egy Cappyt, ami innen indult az életem egyik leghoszabb napja volt. Mindenem zsibbadt, erős szívverés előjött, nem furcsa érzés fogott el, mintha nem önmagam lennék és mintha az ájulás határán lennék.
Nem bírtam enni, de még inni is alig, valahogy túléltem a napot, estére már enyhültek a tünetek, jött a busz szerencsére.
Innentől kezdve nyáron akkor jöttek elő csak az őszi szünetek, ha másnapos voltam (ami szintén egy érdekes dolog, mert eddig nagyon nem jött ki rajtam ilyesmi, ezek után viszont nagyon dúrván, kevesebb alkoholtol is)
Elkezdődött az Ősz (2011), megint csak előjöttek a szokásos tünetek, mint egy évvel előtte, de most iskolán belül is, ami eléggé zavaró tényező volt a tanulásban, volt, hogy óra közben elkezdett zsibbadni a lábam, dekoncentrált lettem és megint az a fura érzés fogott el, mintha nem lennék önmagam.
Tudom, hogy ezek nagyrésze betudható "pánikbetegség" tüneteiként, de a rendszertelen erős szívdobbanás már nem feltétlen.
Tehát, most Ősz óta tart, még mindig nem múlt el, néha enyhül, néha nem, a kávét is szüneteltettem pár hétig, hogy megnézzem hátha javul-e, de sajnos nem javult.
Ha mondjuk barátokkal hétvégén elmegyünk "bulizni" és elkezdek inni, nagyon gyakran az első pohár sör/bornál érzem gyakran ezeket az erős szívdobbanásokat, főleg, amikor kifújom a levegőt és körülbelül 1 másodperccel hamarabb már érzem, hogy a következő szívdobbanás már erősebb lesz (kis feszülés érzet szerűség, de nehezen tudnám jellemezni)
Sajnos ez nagyon megnehezíti a mindennapjaimat, roszabbul alszok tőle, ami még csak tovább rontja az állapotot, néha kérek anyámtól egy xanaxot (0,5mg) ha már nagyon nem bírom, az pont annyira elég, hogy nyugodtan elaludjak tőle és reggel frisebb legyek, ami a tüneteket is enyhíti valamennyivel, de ez átmeneti megoldás és próbálom annyira kerülni, amennyire csak lehet(!).
Fontos infók: 2-3 éve dohányzom, napi 7-10 szál, hétvégén buliban max 20
Kávé csak hétköznap, max 1-2, néha 3 csészével, hétvégén abszolút nem.
Semmilyen kábítószert nem használok.
Napi 5mg levocetirizin szénanáthára (por allergia, Xyzal nevű termék)
Általában szedek C vitamin tablettákat is, viszonylag egészségesen étkezek és sokat, bár sovány vagyok (65kg)


VÁLASZ


Megdöbbentő az összefoglalása, ha a saját gyermekem lenne, kétségbe esnék. Tisztelem az őszinteségét. Nagyon gyorsan próbáljon meg életmódján változtatni, mielőtt még végzetes, tartós károsodást szenvedne el testileg és lelkileg egyaránt. Nem tudom, pontosan melyik Cappyt fogyasztotta, mert úgy tudom, ez egy termékcsalád. Ezekben is lehet olyan összetevő, ami a panaszokat okozhatja, de olvassa el figyelmesen a gyógyszer tájékoztatóját és ott megtalálhatja a mellékhatások között a tüneteinek jelentős részét. A rendszeres életmód, beleértve a rendszeres sportolást, mindenféle kihágások kerülése bizonyára segít. Nem gondolnék pánikbetegségre, sem valamilyen szervi elváltozásra. Inkább magyarázható hektikus életmódjával. Nem mellékesen, nagyon sok gyógyszer szedése mellett tilos alkoholt fogyasztani, idegrendszeri tüneteket okozhat egyeseknél az Ön gyógyszere és az alkohol együttes fogyasztása. Ha nem sikerül önállóan – de miért ne sikerülne egy 19 éves fiatal embernek – külső segítséget kell kérni. Lehet ez tanár, munkatárs, barát, de fontos, hogy ne ebből a környezetből.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink