• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Olvastam a levelek között hasonló panaszokkal küszködő sorstársakról és a leveleikre adott válaszokat is. Azt hiszem hogy minden panaszos összes vizsgálatán már Én is túl vagyok. Eredmény semmi...

... Nagyon szívesen venném ha valaki olyan kezébe kerülnék aki szintén nem adja fel akárcsak Én.
Az Én viszketésem is általában egy kis pöggy-el kezdődik, ami olyan erősen viszket hogy hiába nem vakarom nap közben ,éjszaka arra ébredek hogy már megsérült a bőr a vakarástól. ha nem sérül meg akkor is el kezd terjedni, csalánkiütés szerűen, utána végig vándorol az egész testemen, van ahol egyik napról a másikra eltűnik, majd ujjra előjön.első találkozásom bőrgyógyásszal, kimerült abban hogy rám nézett és kijelentette hogy kiütéses rüh. A harmadik rühesség elleni kezelés után kértem hogy legalább egy nagyítóval nézze meg , minek után kioktatott hogy Ö ezt jobban tudja és beutalt a kórházba , mondva hogy valószínű hogy nem helyesen kezeltem magam. A kórházban még kaptam kétszer kezelést, a másodiknál Én vittem 5 rend lepedőt és pizsamát( hogy minden nap tudjam cserélni), két hét után kiadtak hogy helyre jöttem. Hiába mondtam hogy több hónapja nem kapta el tőlem senki, és hogy sokkal jobban viszketek mint amikor bejöttem (porzott a bőröm annyira kiszáradt a sok kezeléstől) nem volt választásom ugyanis mint rühesre , a TB többet nem fizetett utánam. Ezek után kezdődött a több mint 10 éve tartó küszködésem, általában a saját költségemre , de sajnos eredmény nélkül . Ami elképzelhető vizsgálat létezik azt mind elvégezték , még biopsziát is , a legjobban viszkető részből, Debrecenben az egyetemi klinikán , de az is negatív volt. Egy egész dossziém van arról hogy mi minden miatt nem viszketek .
Természetgyógyász és orvos barátaim tanácsára is rengeteg szert kipróbáltam, külsőleg is belsőleg is de eredmény nélkül. Két - három napig csökkenti a viszketést utána hatványozottan jön vissza.Az elmúlt 10 évbe egyéb okok miatt kaptam szteroid injekciót, ( ha jól emlékszem medrol volt) 2 alkalommal , ennek hatására visszahúzódott 1 hétig utána előjött megint . Nagyon szívesen elkerülném ha tudnám hogy mi okozza.
Ha valaki valaki egy megoldható kihívásnak tartja az Én problémámat , szívesen venném a segítségét


VÁLASZ


Egy tíz éves, számos helyen sokféle módszerrel történt eredménytelen kivizsgálás után nehéz arra vállalkozni, hogy részben a vizsgálati eredmények ismerete, részben a beteg kikérdezése és vizsgálata nélkül kiderítsem a viszketés okát. A gyakori okok között ( 30-40 féle) fertőzések, környezeti tényezők, ártalmak, bőrgyógyászati betegségek, elváltozások (pl. száraz bőr), más betegségek kísérőjelensége (pl. pajzsmirigybetegség, cukorbetegség, mellékpajzsmirigy túlműködés), gyógyszer mellékhatás, pszichés tényezők egyaránt szerepelnek. Hogy ezek között meg lehet-e találni a kiváltó okot, nem tudhatom, de semmi esetre sem könnyű feladat, amire nem is vállalkozhatom. Vannak esetek, amikor a legkörültekintőbb vizsgálatok sem derítik ki a viszketést kiváltó tényezőt.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink