• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

   EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Több hónapja tartó folyamatos féloldali fejfájás

Orvos válaszol 2014.05.27 08:14 Szerző: Dr Alföldy Ferenc professzor

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Több hónapja küzdök folyamatos fél oldali fejfájással (szorító, feszítő jellegű), mely mozgásra görcsössé válik. Ez a fájdalom bal oldalon a fejtetőről indul és átsugárzik a tarkómba, homlokomba...

... Az első pár hétben elmentem egy neurológushoz. Elküldött egy CT vizsgálatra, melyet egy MR is követett (mire eljutottam az MR vizsgálatig, addigra jobbra tekintéskor kettős látás jelentkezett. Az egyik neurólogiai vizsgálatnál pedig ezt írták: "Bal occipitalis kilépési pont érzékenyebb a jobbnál". Ezek az első vizsgálatoknál még nem voltak). Az MR felvételen találtak egy rögöt, így átszállítottak abba az intézménybe ahova helyileg tartozom és elkezdték a vérhígító kezelést reggel és este hasba beadva. Pár nap alatt jobban lettem, a folyamatos fájdalom fokozatosan múlni kezdett, továbbra is mozgásra jelentkezett, de akkor is enyhébben. 9 nap után leállították a kezelést, mert a kezelő kórház szerint mégsem rög. Nem végeztek újabb vizsgálatokat, csak hazaküldtek. Azóta újra folyamatos a fejfájásom, amely gátol szinte mindenben, ami mozgáshoz kötött. Nem hat erre a fájdalomra semmilyen gyógyszer. 10 félét próbáltak ki rajtam, köztük voltak nyugtató készítmények, görcsoldók, erős fájdalomcsillapítók is. Észrevettem, hogy a jobb szememmel homályosabban látok, pedig soha semmi gond nem volt vele. A kettős látásom még mindig megvan, melyet neurológus és szemész is megállapított, alátámasztott. A szemészeti leletemen ez is szerepel: "a jobb bulbus oldalra tekintése 0,5 mm-el elmarad". Ön szerint miért lehettem jobban a vérhígítótól? Mi okozhatja a fejfájásom?
Köszönettel: Egy fiatal nő


VÁLASZ


Azt gondolom, hogy neurológiai-szemészeti tünetek jelentkezése esetén a vizsgálatokat addig kell folytatni, kiterjeszteni, amíg a tünetek oki magyarázatát adni nem tudjuk. Bizonyos esetekben nem elegendő egy-egy vizsgálat, szükség lehet azok ismétlésére vagy mások által végzett, más jellegű vizsgálatokra. Állapota nem megnyugtató, nem tisztázott, azt javaslom, hogy célszerű lenne a magasabb szakmai szinthez fordulnia (egyetem) a progresszív ellátás keretében. Ez nem jelenti eddigi orvosainak a lebecsülését, mert ők – úgy látom – az ő szintjükön kifogástalanul jártak el.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink