• Pollen
    • Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

      Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

    • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

      Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

    • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

      OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • melanóma
    • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

      Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

    • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

      Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

    • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

      Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

  • egynapos sebészet
    • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

      Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

    • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

      Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

    • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

      Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Újszülött szállítás

Orvos válaszol Szerző:

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

22 hetes kismama vagyok. Párommal kinéztünk egy travel system-es babakocsit,...

... 2014-es modell. Bár ez egy minden szabványnak megfelelő hordozót is tartalmaz, mégis féltem a kicsi gerincét.
A hordozóban kötelező orvosi vizsgálatokra szeretnénk majd vinni, illetve később nagyszülőkhöz - utóbbi viszont 1-2 órás utat jelentene. Sérülhet a kicsi gerince, ha pl. kéthavonta hordozóban megjárja a Budapest-Sopron távolságot (nem egy nap alatt, hanem mondjuk pénteken, amjd vasárnap haza)? Vagy az az egyetlen megoldás, ha 4, esetleg 6 hónapos koráig kihagyjuk ezeket az utakat?
Segítségét előre is köszönöm,


VÁLASZ


Használható a babahordó. 

dr.Sebő Zsuzsanna

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink