Weborvos.hu
  • Pollen
    • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

      OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

    • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

      OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

    • Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

      Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

  • utazás
    • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

      Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

    • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

      Kockázatos az utazás az oltások nélkül

    • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

      Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

  • napártalom
    • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

      A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

    • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

      Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

    • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

      Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Kedves Doktorúr/nö,

több éve fennt álló problémám a következö. Van úgy hogy több hétig is szinte tünetmentes vagyok, de van hogy elég intenzíven jelentkeznek...

...- makkomon apró, vöröses foltok jelennek meg, hol több, hol kevesebb (van hogy szinte összefüggöen)
- fitymám és a makk találkozásánál a bör gyürü szerüen megreped, néhol megduzzad aktus alkalmával (egyik oldalon inkább, talán mivel egyhén ívelt a nemi szervem), fájdalmas érzés. A fitymafék szintén, illetve a fityma "lehúzott" állapor szerinti eleje (felhúzva a gyürü a pénisz testén).
Az így keletkezett "sebek" kb. egy nap alatt ismét behegednek. Néha hámlás szerü leválások (de inkább fehér "lepedék") figyelhetö meg a makk alatti börrésznél.
Voltam már börgyógyásznál, igazából semmi használhatót nem mondott.
Házas vagyok, feleségemnél nincsenek tünetek. Bár nagyon ritkán elöfordul nála gombás fertözés, mely kezelve hamar elmúlik.
Próbáltam gomba elleni krémmel, propolisszal kívül belül kezelni, de ez igáig nem jártam sikerrel.
Péniszem rendszeresen ápolom, a fitymám lehúzva tartom. Gondoltam rá hogy felhúzva kelle tartani legalább egy ideig, de nekem túl idegen az érzés (a fék elég rövid), kiszárad, stb.
Nem mondom hogy így nem lehet ezen tünetekkel élni, de miért ha nem muszály, illetve nem szeretnék esetleges késöbbi szövödményeket sem.
Szívesen fogadom tanácsát!
Köszönettel!


VÁLASZ


Gombaellenes kezelés ellenére az a gyanúm, hogy gombafertőzésről lehet szó. Rendszerint az szokott ilyen makacs lenni. Lehetséges a rendszeres újrafertőzés a feleségétől akkor is, ha nála tüneteket nem okoz. Nem minden gomba érzékeny egy adott, hétköznapi gombaellenes szerre. Sokszor csak tenyésztés után lehet állást foglalni, bár a candida a leggyakoribb ok. A fertőzésre hajlamosító tényezők között első helyen áll a cukorbetegség akkor is, ha ez tünetet nem okoz, ugyanis ritkán jár feltűnő tünettel, panasszal. Bizonyos esetekben szükséges mindkettőjük kezelését egyidőben végezni. Leginkább megbízható véleményt a nemibeteg gondozóban kaphatja.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink