• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

vastagbélgyulladás

Kedves doktornő/úr.

Apukám (48) immár harmadik hete kórházban van ahol másfél hét után fekélyes vastagbélgyulladást diagnosztizáltak nála. Húsz kilót fogyott ...

... ez idő alatt és két hete véres a széklete. Több mint napi harmincszor megy ki a mellékhelységbe, folyamatosan magas láz gyötri, reszket, szédül, és az utolsó két napban már félrebeszélt. Infúzión kapja a folyadékot, de mellette napi három liter vizet is megiszik, rendesen, a diétás ételeket elfogyasztja amit előírtak neki, de az állapota minden nappal csak rosszabb lesz. Szteroidokkal kezelik, lázcsillapítót nem kap és a gyomorgörcseire a NO-SPA forte tablettát szedi ami annyira hatásos mintha gumicukort enne. (Én is használtam menstruációs görcsökre de hamar váltottam erősebbre mert semmit nem használt) A nővérek mind fantasztikusan viselkednek vele, a család mindenben támogatja, de egyszerűen elvesztettük a reményt, nem látjuk a javulást, a doktorok nem mondanak semmit.
Apukám katona, bírja a fájdalmat, erős férfi de az elmúlt héten minden alkalommal zokog és kínjában üvölt a mosdóban. Képtelenek vagyunk benne tartani a lelket, csak azt szeretné tudni, hogy meddig fog ez tartani, meddig kell még kibírnia. Ha egy hét vagy hónap akár év, ő elfogadja csak szeretnénk bármilyen apró információt.
Nem is tudom milyen segítséget várok, bármilyen válasznak nagyon örülnék. Nem tudjuk, hogy kihez forduljunk, rossz ránézni hisz' napok alatt tíz évet öregedett. Mindenki akit ugyanezzel a betegséggel szállítottak a kórházba, pár nap múlva hazamehetett. Mérhetetlenül hálás lennék ha csak annyit tudnánk, hogy ez körülbelül meddig fog tartani, mennyi esély van a gyógyulásra.
Előre is köszönöm :)


VÁLASZ


A felületes információk alapján megközelítően sem tudok véleményt alkotni. Minden beteg más és más. A fekélyes vastagbélgyulladásnak van olyan formája, ami nem reagál a gyógyszeres kezelésre, milyenkor sebészi megoldásra van szükség. Nem ismerem a kórházat - távol áll tőlem, hogy hozzáértésüket megkérdőjelezzem - ahol édesapját kezelik, de lehetséges, hogy a progresszív ellátás kereteiben kellene tovább lépni. Mint katonát, esetleg a központi honvéd kórházban lenne célszerű gyógyítani.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink