• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Jelige: Veszélyes?

27 éves nő vagyok, fiatal koromban sportoltam évekig,remek eredményekkel,majd 9 évvel ezelőtt guillain-barret állapítottak meg, 12 plazmaferezist kaptam,és nagyon hamar lábra álltam...

... Néhány évvel ezelőtt, kb. 4 éve, a kutyámat sétáltattam, amikor hirtelen fellépő szinte égető fájdalom hasított mindkét vádlimba,le kellett ülnöm, nem bírtam járni rajtuk, minden lépés iszonyatos fájdalommal járt.Ez eltartott pár napig. A fájdalom nem egyforma intenzitású volt,de ugyanott fájt.Az elmúlt 2 hónap életem eddigi legnehezebb időszaka volt, és még nincs vége, mire minden helyreáll az még néhány hét.És zsibbadt sokat mindkét lábam, főleg térdtől lefelé, ez pár hétig állt fent,és nem tapasztaltam fájdalmat.Néhány nappal ezelőtt 3 napja körülbelül a jobb vádlim elkezdett fájni, majd ez erősödött. Épp hason fekve írok Önnek,mert csak így kényelmes.Török ülésben nem tudok ülni,ha nyújtva vannak a lábaim, akkor feszülést is érzek.A fájdalom változó intenzitású,van hogy a könnyem is kicsordul,
a lüktető érzéstől./A hirtelen mintha összerándulna érzésen át az égő érzésig több fajtája jelentkezik./De ugyanott fáj, a jobb vádlim külső oldalától a belső oldal felééig. Elnézést, nem tudom pontosabban megfogalmazni.Egy pár centis sávban érzem ezt, és belül.Mintha a vádlim belsejének közepében fájna valami,főleg mikor végigsimítom. Tegnap óta már folytonosan fáj, az intenzitása változó.Járás közben is fáj, ill. a bal vádlimban ma reggel kezdtem érezni egy enyhe kis fájdalmat,de elmúlt pár perc után.Nem végzek fizikai munkát,és irodában sem ülök egész nap,itthon dolgozom.Szeretném tudni mit gondol Ön ezen tünetekről.
Amit még most tanában éreztem, és ettől függetlennek gondolom:bal karom egy-két bizonyos pózban zsibbad,de főleg ha jobb oldalamon fekszem és a bal kezemmel átölelem a párom,ezt azért nem értem mert eddig ilyen nem volt, és nyugalmi helyzetben van olyankor., szédülés,bizonytalanság érzés,hirtelen fellépő farkasétvágy,elfelejtek dolgokat.Nem túl jó a párkapcsolatom, és minden nap fokozott stresszben élek.
Előre is köszönöm, és várom mihamarabbi válaszát!
Üdvözlettel


VÁLASZ


Azt javaslom, hogy minél előbb keresse fel a korábban kezelő osztályt, mert a megbetegedettek 5-15 százalékában késő, akár többször is ismétlődő visszaesések is előfordulnak. A legfontosabb ennek a lehetőségnek a kizárása. A leírt tünetek beleférnek a Guillain-Barré szindróma tüneteibe.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink