• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Kedves Weborvos

Tanácsot szeretnék kérni öntől mert úgy gondolom valamilyen Epe jellegű panaszom lehet.Először tavaly nyáron-ősszel jelentkezetek az első panaszok.Étkezés után pár órával émelygés és a bordáim alatti fájdalom jelentkezett ...

... ez először tompa volt majd erősödött és beletelt 4-5órába mire elmúlt.ez tartott pár hétig.nagyon megszenvedtem kpróbáltam sokféle terméket hátha használnak.ideig óráig kicsit segitettek de többségében a panaszok ugyaugy jelentkeztek.szedtem Bila-Git -et, Mezim tablettát, kipróbáltam a Cholagol cseppet is de 1-1 napra elmultak a tünetek majd ugyaúgy visszaállt.ittam emellett még Maria Treben könyvéből gyógyteát is.. Majd (nemtudom lehet ennek a hatására) de a tünetek pár hét után elmultak..ám most a napokban újra visszatért. szóval közel 1 évig teljesen panszmentes voltam bármit ehettem.de most ismét félek hogy ezek a panaszok mindennaposak és több hétig tartók lesznek. nemnagyon merek már enni sem mert már nemigazán tudom milyen étel lehet a kiváltó ok.olvastam hogy nem szabad vele koplalni de nem nagyon merek enni sem.próbálnám gyógyszerek nélkül kezelni a dolgot mert az elmult időszakban elég sok fájdalomcsillapitót szedtem lábszárfekélyes panaszomra. ehhez kapcsoldva kérdezném öntöl hogy lehetséges hogy a fájdalomcsillapitók kezdték ki a gyomrom és ebből fakadnak a panaszok?vagy csak simán visszatért ez az epe panasz? az internet és a könyvek sokfajta megoldást kinálnak de azt olvastam a csalántea és/ vagy a Lestyán tea hatásos lehet a panaszokra.Emellett elkezdtem inni a Salvus gyógyvizet is hátha segitene egy kicsit. ön mit tudna nekem javasolni/ajánlani?Nem szeretnék fájdalommal élni a mindennapokban.
Vagy ez az epének egy folyamata hogy pár hétig fáj és görcsöl majd pár hónapig teljesen panaszmentes?
Remélem tud nekem segiteni
Várom válaszát és Előre is nagyon köszönöm


VÁLASZ


Túl kevés adatot szolgáltatott – eltekintve a bőséges alternatív kezelési módokat – magáról. A betegség megállapításának alapját máig is a kikérdezés, a megtekintés, a fizikális vizsgálat, ezt követően az eszközös műszeres vizsgálatok képezik. Bizonyos testalkat, életkor, nem, a szülések száma alapján is lehet következtetni a panasz okára. Első lépésként talán orvosához kellene fordulnia, kiderítendő, hogy valóban epehólyag betegségről ( kő nélkül is van epebetegség ) van-e szó. Ha igen, akkor lehet a megfelelő kezelési módot megválasztani. Ha nem, akkor tovább kell keresni a panaszok okát. Konkrét kérdésére válaszolva:lehetséges, hogy az epehólyag betegség hónapokig, évekig nem okoz tüneteket, panaszokat, majd egyszer csak jelentkeznek kevésbé vagy súlyosabb formában. Mivel nem ismerem a betegség lényegét, még ha tehetném, akkor sem tudnék segíteni.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink