• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

1,3 milliárd forintból fejlesztik a Péterfyt

Regionális hírek Forrás: MTI

Az Alsó erdősor utcai volt Erzsébet kórházban egy 510 ágyas krónikus részleg jön létre.

Mintegy 1,3 milliárd forintból fejlesztik a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézetet és Baleseti Központot az Egészséges Budapest Program keretében - közölte a Fidesz budapesti elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón. Kocsis Máté elmondta, 192 millió forint jut a Péterfy Sándor utcai telephely orvosi eszközeinek megújítására, 1 milliárd 105 millió forintból pedig a Péterfy utcai és a másik, a Fiumei úti telephely korszerűsítése kezdődhet meg.
Utóbbi helyen megújul a fűtési rendszer, a gépészet, felújítják a lifteket, a kórtermeket, a folyosókat és a vizesblokkokat, valamint bővítik az épület tetején található helikopterleszállót is - ismertette Kocsi Máté.

Hozzátette: szintén a Fiumei úti épületben egy 1500 adagos főzőkonyhát alakítanak ki és kiépül a központi labor is. A kormánypárti politikus kiemelte, hogy a Fiumei úton lévő épületben a legutóbb 1978-1982-ben volt teljes körű felújítás, azóta csak állagmegóvást végeztek.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, Budapest "valaha volt legnagyobb egészségügyi fejlesztése indul el" az Egészséges Budapest Programmal, a következő nyolc-kilenc évben több mint 700 milliárd forintból újul meg a fővárosi ellátórendszer. Az államtitkár kiemelte, hogy eddig 51 milliárd forint elköltéséről született döntés, ebből 21 milliárd jut eszközfejlesztésre, 19 milliárd forintból pedig a beruházások előkészítése kezdődhet meg. A következő években három centrumkórházban, 25 egyéb kórházban és hét szakrendelőben kezdődnek el a fejlesztések - mondta.

Sásdi Antal kórházigazgató arról beszélt, hogy több évtizede nem jutott pénz a Péterfy Sándor utcai kórház és két telephelye megújítására, pedig az már esedékes volt. Jelezte, a folyamatos felújításokat a betegellátás zavartalansága mellett fogják elvégezni.

A főigazgató elmondta azt is, hogy az Egészséges Budapest Program keretében valószínűleg a négy telephelyből három marad meg, a Fiumei útról a traumatológia átkerül az új dél-pesti centrumhoz, a Péterfy utcában megmarad a belgyógyászat és a szakrendelő, valamint egy mozgásszervi-rehabilitációs központ jön létre. Az Alsó erdősor utcai volt Erzsébet kórházban pedig egy 510 ágyas krónikus részleg jön létre.

A Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ az V., a VI., a VII. és a VIII. kerület betegeit látja el, mintegy negyedmillió ember tartozik ide, évente nagyjából egymillióan keresik fel az intézményt. Több szakmában a közép-magyarországi régió legmagasabb szintű ellátását biztosítja a kórház 1547 ággyal. Szakrendelője az országban az egyik legnagyobb.

Legolvasottabb cikkeink