• Ónodi-Szűcs
  • Az államtitkár egy követelést tud teljesíteni

   Az államtitkár egy követelést tud teljesíteni

  • Megújul a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

   Megújul a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

  • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

   Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

 • EBP
  • EBP: az Uzsoki Kórház is fejleszthet

   EBP: az Uzsoki Kórház is fejleszthet

  • Tényleg lesz új egészségügyi struktúra a fővárosban?

   Tényleg lesz új egészségügyi struktúra a fővárosban?

  • Kardiológiai rehabkórházzá alakítják a Szent Ferencet

   Kardiológiai rehabkórházzá alakítják a Szent Ferencet

 • EESZT
  • EESZT: Féltérden volt, de működik

   EESZT: Féltérden volt, de működik

  • Nagykorúsítani kellene a betegeket

   Nagykorúsítani kellene a betegeket

  • Hogy hogy áll az EESZT? Bizony leáll(t)

   Hogy hogy áll az EESZT? Bizony leáll(t)

131 gyógyszerészt avattak doktorrá Budapesten

Regionális hírek 2017.07.04 09:18 Forrás: Weborvos
131 gyógyszerészt avattak doktorrá Budapesten

A frissen végzettek nem foglalkozást, hanem hivatást választottak, ami a másik ember szolgálatára irányul.

A Gyógyszerésztudományi Kar diplomaosztó ünnepségén 131 hallgatót avattak doktorrá, ebből 20-an summa cum laude, 73-an cum laude és 38-an rite minősítésű gyógyszerész doktori diplomát vehettek át a Madách Színházban. Az egyetem Szenátusának ünnepi ülését Dr. Bánhidy Ferenc általános rektorhelyettes nyitotta meg, majd Engler Nóra Petra gyógyszerészjelölt terjesztette elő az avatás iránti kérelmet - számolt be az ünnepi eseményről az intézmény honlapja.

A hallgatókat eskütételük után Dr. Bánhidy Ferenc és Dr. Zelkó Romána dékán kézfogással gyógyszerészdoktorrá fogadta.

Dr. Zelkó Romána ünnepi beszédében köszönetet mondott a Gyógyszerésztudományi Kar oktatói mellett az Általános Orvostudományi Kar és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar munkatársainak is, akik szavai szerint nagy hivatástudattal és hozzáértéssel végzik oktatótevékenységüket. Mint mondta, a budapesti gyógyszerészképzés ezen intézetek eredményes és magas színvonalú részvételével folyik. Szólt arról is, hogy a diplomák értéke és megítélése sokat változott az utóbbi időkben, ennek ellenére ki lehet jelenteni, hogy a gyógyszerészdiplomának – főleg ha intellektuálisan nyitott, kreatív személyiség párosul mellé – továbbra is komoly presztízse van.

Mint mondta, a frissen végzettek nem foglalkozást, hanem hivatást választottak, ami a másik ember szolgálatára irányul. A gyógyszerészeti hivatás kereteit a beteg sokszor előre meg nem határozható és változó szükségletei határozzák meg – mondta. Beszédében felhívta az avatottak figyelmét arra, hogy esküszövegükre emlékezve ne feledkezzenek meg arról sem, hogy a diplomával együtt jár az állandó önképzés szükségessége is. Semmelweis Ignác életútja szolgáljon útmutatóul hivatásuk gyakorlása során, legyenek magukkal szemben kíméletlenül őszinték, és éljenek a tisztesség szabadságával – szólt sikeres pályafutást kívánva a gyógyszerészeknek.

A diplomaátadó ünnepségen a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának Oktató Gyógyszerésze elismerést is átadták, melyet idén Dr. Bárkányi Judit, a Béres Gyógyszergyár Zrt. gyógyszer-technológiai és analitikai fejlesztési osztályvezetője, Dr. Biczó Ágota, a Pharma Patika Újpest Gyógyszertár vezetője és Thomas Müller-Uri, az Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet német tannyelvű gyógyszerészképzés oktatója kapott. A gyógyszerészhallgatók oktatásában legalább 5 éve részt vevő, publikációkkal vagy tudományos fokozattal igazolt, kiemelkedő szakmai tevékenységet folytató nem gyógyszerészi végzettségű szakembernek járó, a Gyógyszerésztudományi Kar Társult Oktatója oklevelet Dr. Horányi Tamás, a Béres Gyógyszergyár Zrt. Gyógyszertörzskönyvezési Osztályt vezetője kapta. A Zalai Károly Emlékéremet Dr. Jánoska Ádám vehette át. A teljes beszámoló képekkel itt

(Fotó: Adrián Zoltán)

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink