• Pollen
  • Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

   Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

  • Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

   Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

  • Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

   Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • Erre figyeljen, ha nyáron antibiotikumot szed

   Erre figyeljen, ha nyáron antibiotikumot szed

  • Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

   Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

  • Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

   Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

137 gyógyszerészt avattak doktorrá Budapesten

Regionális hírek 2018.07.10 Forrás: Semmelweis Egyetem Szerző:
137 gyógyszerészt avattak doktorrá Budapesten

Esküszövegükre emlékezve ne feledkezzenek meg arról sem, hogy a diplomával együtt jár az állandó önképzés szükségessége is.

A Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK) doktorrá avató ünnepségén 137 hallgató, 18 summa cum laude, 80 cum laude és 39 rite minősítésű gyógyszerész vehette át doktori diplomáját hétfőn a Madách Színházban - számolt be róla a Semmelweis Egyetem honlapja.

Dr. Zelkó Romána dékán az ünnepségen fontos aktualitásokról is szólt beszédében. Elmondta, régóta várnak arra, hogy fejlesztés történhessen a karon, mellyel kapcsolatban számos érdemi előrelépés történt a közelmúltban. 2017. december 12-én megjelent az a Semmelweis XXI. fejlesztési projekt tervezési folyamatainak megkezdéséről szóló kormányhatározat, amely külön pontban nevesítette a Gyógyszerésztudományi Kar fejlesztést, a Hőgyes-Schöpf-Merei Gyógyszerkutatási Központ kialakítását. Nemrégiben pedig ennek kiemelt beruházássá nyilvánítása is megtörtént – fogalmazott, majd kiemelte, ezzel a GYTK bázisán létrejön az ország egyetlen nevesített egyetemi-állami gyógyszerkutatást végző és a gyógyszerpolitikai célokat figyelembe vevő oktató egysége.

Szólt arról is, hogy az elmúlt néhány évben a gyógyszerellátásban olyan jelentős változások történtek, melyek a gyógyszerészi tevékenységet integrálták az egészségügybe, és a hivatást a beteg ember szolgálatába állították. A biztonságos és költséghatékony gyógyszeres terápia elősegítésén, a beteg együttműködő készségének növelésén túl az egészségtudatos életvitelének kialakítása, az „egészségben tartás” programja is új lehetőséget kínál – mondta. Beszédében felhívta az avatottak figyelmét arra, hogy esküszövegükre emlékezve ne feledkezzenek meg arról sem, hogy a diplomával együtt jár az állandó önképzés szükségessége is. Semmelweis Ignác életútja szolgáljon útmutatóul hivatásuk gyakorlása során – szólt sikeres pályafutást kívánva a gyógyszerészeknek.

A diplomaátadó ünnepségen a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának Oktató Gyógyszerésze elismerést is átadták. A kitüntetettekről bővebben a teljes cikkben olvashatnak.

A Semmelweis Egyetem idei diplomaátadó ünnepségeiről itt olvashat

 

Legolvasottabb cikkeink