• Ónodi-program
  • Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

   Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

  • Folytatódnak az egészségügyi ágazati tárgyalások

   Folytatódnak az egészségügyi ágazati tárgyalások

  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

 • EBP
  • Új eszközöket kapott a Honvédkórház

   Új eszközöket kapott a Honvédkórház

  • Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

   Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

  • Új mammográfiás eszköz a megújuló szakrendelőnek

   Új mammográfiás eszköz a megújuló szakrendelőnek

40 milliós műszer-korszerűsítés a Péterfy Kórházban

Regionális hírek 2018.04.17 Forrás: Weborvos Szerző:
40 milliós műszer-korszerűsítés a Péterfy Kórházban

Az új laparoszkópiás toronynak köszönhetően bővült a Péterfy Kórház műtéti repertoárja.

Saját erőből beszerzett, modern eszközzel végzik akár a legbonyolultabb nőgyógyászati műtéteket is a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetben. Az új laparoszkópiás toronynak köszönhetően a hasüregi beavatkozások kevesebb fájdalommal járhatnak és gyorsabb lehet a betegek felépülése is.

A Péterfy Kórház nőgyógyászati osztályán a laparoszkópos műtétek mintegy negyed évszázados hagyománnyal rendelkeznek. Az intézmény szerencsés helyzetben van, hiszen kiváló szakembergárdája lehetővé teszi a haladó szemléletű onkológiai és nőgyógyászati operációkat, ami ma az ún. minimál invazív beavatkozásokat jelenti, azaz azt, hogy a bőrön csupán apró metszéseket ejtve, a hasüreget szén-dioxid gázzal felfújva végzik a műtéteket. Ilyen módon történnek például a kiterjesztett onkológiai műtétek, az endometriózis súlyos eseteinek kezelése, amelyekről manapság sokat hallunk, de a konzervatív mióma eltávolítások és a kismedencei rekonstrukciósháló-műtétek is.

„Továbblépésünk feltétele eszközparkunk fejlesztése volt, amiben teljes mértékben számíthattunk a kórház szakmai és gazdasági vezetésére” – mondta dr. Bardóczy Zsolt szülész-nőgyógyász szakorvos, a kórház munkatársa, aki a készülékkel dolgozik majd. „Rekord idő alatt valósult meg a 40 millió forint értékű beruházás, így osztályunk egy komplett laparoszkópos tornyot és kézieszközöket kapott. A laparoszkópos torony tökéletes full HD képet ad az operálandó területről, ugyanakkor kis súlya előnyt jelent a hosszabb beavatkozásoknál. Jelenleg napi 3‐4 laparoszkópos műtétet és 3 méhtükrözést tudunk elvégezni. Külön öröm számunkra, hogy lelkes, aktív szakorvosjelöltjeink a képzések során a legmodernebb műtéti típusokat tudják elsajátítani.”

Dr. Sásdi Antal, a kórház főigazgatója kiemelte, hogy a kórház saját erejéből, részletfizetéssel megvásárolt, nagy értékű készülék rendkívül költséghatékony, már az első év után megtérül az ára. Az új műszer alkalmazásával bővült a Péterfy Kórház műtéti repertoárja, és az intézmény még inkább megfelel a korszerű infrastrukturális elvárásoknak. A laparoszkópos torony mind a páciensek, mind az operáló orvosok számára előrelépés, hiszen nagyobb műtéti biztonságot ad, rövidebb gyógyulási időt és könnyebb munkavégzést tesz lehetővé.

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink