• Pollen
  • Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

   Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

  • Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

   Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

  • Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

   Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

   Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

  • Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

   Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

  • Melyik jelölés mit jelent a naptejeken?

   Melyik jelölés mit jelent a naptejeken?

A Bajcsy Kórházban is ünnepelték a Semmelweis-napot

Regionális hírek 2018.07.01 Forrás: Weborvos Szerző:
A Bajcsy Kórházban is ünnepelték a Semmelweis-napot

Tudományos konferenciát rendeztek, valamint díjakat, elismeréseket, és kinevezéseket adtak át a kerek évfordulón.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben tudományos konferenciát rendeztek, valamint díjakat, elismeréseket, és kinevezéseket adtak át Semmelweis-nap alkalmából.

Dr. Bodnár Attila főigazgató a Semmelweis-napi ünnepségen méltatta a dolgozók elhivatottságát, kitartását és áldozatos munkáját. Külön kiemelte, hogy Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulója alkalom arra, hogy tisztelegjünk a nagy előd élete és munkássága előtt. „Egy ilyen kiemelt évforduló lehetőséget ad arra, hogy délelőtt megtartott tudományos konferenciánkkal és délutáni ünnepségünkkel méltó módon ünnepeljük az egészségügyben dolgozókat. A nagy előd példáját követik munkatársaink, akiknek köszönjük elkötelezettségét!” – mondta. 

A délelőtti tudományos konferencián 6 előadást láthattak hallhattak az intézet elismert orvosaitól és szakdolgozóitól, ill. külső előadótól a következő témákban: 200 éve született Semmelweis Ignác, alvászavarok, gasztroenterológia, diabetes, szemészet, gyermekradiológia, állatasszisztált intervenció.

A délutáni ünnepségen díjak, elismerések és kinevezések átadására került sor.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházért emlékéremmel kitüntettek tevékenysége meghatározó az intézmény fejlődésében. Idén ezzel az életműdíjjal a Központi Aneszteziológiai Intenzív és Sürgősségi Betegellátás területéről Dr. Tóth Ágota részlegvezető főorvos és Dr. Tagányi Károly főorvos munkáját köszönték meg.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházért díszoklevél várományosai azok, akik az intézmény működését, fejlődését tevékenységükkel kiemelkedő mértékben segítették. Ebben az évben Dr. Murányi Anikó belgyógyász főorvos részesült az elismerésben, aki az Angiológiai Részleg kialakítását irányította, és nyugállományba vonulását követően is aktív részese a napi betegellátásnak.

A dr. Bodnár Attila főigazgató által alapított Főigazgatói elismerő oklevelet kimagasló szakmai munkájáért 13 dolgozó, a Főigazgatói dicséretet 35 dolgozó vihette haza.

A főigazgató átadta a Főtanácsosi és Tanácsosi, a Főmunkatársi és Munkatársi, valamint a Főorvosi, Adjunktusi és Alorvosi kinevezéseket is.

 

Legolvasottabb cikkeink