• Pollen
  • Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása

   Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása

  • Felnőttkorban is kialakulhat az allergia

   Felnőttkorban is kialakulhat az allergia

  • Durva szezonra számíthatnak az allergiások

   Durva szezonra számíthatnak az allergiások

 • utazás
  • Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

   Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

  • Mit tehetünk az utazási betegség, a jetlag ellen?

  • Csupán a négy F-et kell betartanunk

 • napártalom
  • Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

   Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

  • Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

   Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

  • Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

   Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

A magánélet és a munka összeegyeztetéséért

Regionális hírek 2018.05.17 Forrás: Weborvos Szerző:
A magánélet és a munka összeegyeztetéséért

A nőkkel, anyákkal, gyermeküket egyedül nevelő férfiakkal, családtagjaikat ápoló emberekkel személyesen felveszik a kapcsolatot.

A közeljövőben megkeresik a munkahelyeket, társszervezeteket együttműködési javaslatokkal – jelezte Ujvárosy Andrásné, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezetének igazgatója, a „Vöröskereszt a nőkért Hajdú-Bihar megyében” című EFOP-1.2.9-17-2017-00021 projekt szakmai vezetője a projektnyitó rendezvényen, amelyet konzorciumi partnerével a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatallal tartott meg 2018. május 14-én Hajdúböszörményben. 

A célcsoportba olyan aktív korú nők tartoznak, akiknek a fent jelzett helyzet; magánélet és munka összeegyeztetése hátrányosan érint; pályakezdők, kisgyermeküket nevelő édesanyák, fogyatékkal élő gyermeket vagy tartós beteg hozzátartozót ápolók. Ám nem húznak határt a nemnél a pályázat megvalósítói, hiszen férfiak is kerülhetnek ebbe a helyzetbe; olyan édesapák, akik egyedül nevelik gyermekeiket, esetleg tartós beteget ápolnak – tudták meg a jelenlévők a szakmai vezető beszámolójából. Természetesen a „másik oldal”, a foglalkoztatók szférája is célcsoport, hiszen a kettő között építenek hidat a projekttel. 

– Szándékunk, hogy a célcsoportba tartozó nőket munkához juttassuk, vagy ennek esélyét növeljük. Legfontosabb a közös koncepció a munkearőpiacra visszatérők és a munkáltatók szférája között – mondta Fazekasné Farkas Ibolya, a Vöröskereszt területi vezetője a Család és KarrierPONT vezetője. Mint kifejtette, mind a két célcsoportnak készülnek programokkal. A nőkkel, anyákkal, gyermeküket egyedül nevelő férfiakkal, családtagjaikat ápoló emberekkel személyesen felveszik a kapcsolatot, majd igényfelmérés után a szükséges szolgáltatást megszervezik; tanácsadást, képzést, tréninget. Pszichológusokat, mentálhigiénés szakembereket is bevonnak a munkába. Munkáltatókkal lépnek kapcsolatba, fórumokat, műhelymunkákat szerveznek szemléletformálás és érzékenyítés céljából. A hiányszakmákat is felmérik, hogy képzéseket szervezzenek rá.

Legolvasottabb cikkeink