Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

A magánélet és a munka összeegyeztetéséért

Regionális hírek 2018.05.17 Forrás: Weborvos Szerző:
A magánélet és a munka összeegyeztetéséért

A nőkkel, anyákkal, gyermeküket egyedül nevelő férfiakkal, családtagjaikat ápoló emberekkel személyesen felveszik a kapcsolatot.

A közeljövőben megkeresik a munkahelyeket, társszervezeteket együttműködési javaslatokkal – jelezte Ujvárosy Andrásné, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezetének igazgatója, a „Vöröskereszt a nőkért Hajdú-Bihar megyében” című EFOP-1.2.9-17-2017-00021 projekt szakmai vezetője a projektnyitó rendezvényen, amelyet konzorciumi partnerével a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatallal tartott meg 2018. május 14-én Hajdúböszörményben. 

A célcsoportba olyan aktív korú nők tartoznak, akiknek a fent jelzett helyzet; magánélet és munka összeegyeztetése hátrányosan érint; pályakezdők, kisgyermeküket nevelő édesanyák, fogyatékkal élő gyermeket vagy tartós beteg hozzátartozót ápolók. Ám nem húznak határt a nemnél a pályázat megvalósítói, hiszen férfiak is kerülhetnek ebbe a helyzetbe; olyan édesapák, akik egyedül nevelik gyermekeiket, esetleg tartós beteget ápolnak – tudták meg a jelenlévők a szakmai vezető beszámolójából. Természetesen a „másik oldal”, a foglalkoztatók szférája is célcsoport, hiszen a kettő között építenek hidat a projekttel. 

– Szándékunk, hogy a célcsoportba tartozó nőket munkához juttassuk, vagy ennek esélyét növeljük. Legfontosabb a közös koncepció a munkearőpiacra visszatérők és a munkáltatók szférája között – mondta Fazekasné Farkas Ibolya, a Vöröskereszt területi vezetője a Család és KarrierPONT vezetője. Mint kifejtette, mind a két célcsoportnak készülnek programokkal. A nőkkel, anyákkal, gyermeküket egyedül nevelő férfiakkal, családtagjaikat ápoló emberekkel személyesen felveszik a kapcsolatot, majd igényfelmérés után a szükséges szolgáltatást megszervezik; tanácsadást, képzést, tréninget. Pszichológusokat, mentálhigiénés szakembereket is bevonnak a munkába. Munkáltatókkal lépnek kapcsolatba, fórumokat, műhelymunkákat szerveznek szemléletformálás és érzékenyítés céljából. A hiányszakmákat is felmérik, hogy képzéseket szervezzenek rá.

Legolvasottabb cikkeink