• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Átadták a Démétér Ház új épületszárnyát

Regionális hírek 2018.07.09 Forrás: MTI
Átadták a Démétér Ház új épületszárnyát

Nemcsak az egészségügy és a kormányzat, hanem az egész magyar társadalom részt vett a felépítésében.

Átadták a csontvelő-átültetésen átesett, orvosi felügyeletet igénylő gyerekek és szüleik részére fenntartott Démétér Ház új épületszárnyát hétfőn Budapesten. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az ünnepségen arról beszélt, hogy a kormánynak, a kórházaknak, az orvosoknak és a nővéreknek az a közös feladatuk, hogy biztosítsák a betegek számára a legkorszerűbb gyógyító eljárásokat és az emberhez méltó gyógyulási körülményeket, de az egészségügy nem tudja pótolni a családi szeretetet, a biztonságot, a hitet és a reményt.

A miniszter arra utalva, hogy a beruházás a kormányzati támogatás mellett jelentős társadalmi összefogással valósult meg, hozzátette: rendkívül nagyra tartja a Démétér Ház bővítésére irányuló kezdeményezést, mert nemcsak az egészségügy és a kormányzat, hanem az egész magyar társadalom részt vett abban, hogy olyan környezetet lehessen kialakítani, amely a lehető legtöbbet nyújtja a rászoruló gyerekeknek.

Kásler Miklós kiemelte, a család rendkívüli érték, mivel a családok biztosítják az emberiség fennmaradását, a nemzet folytonosságát, az egységet, s a családok teremtik meg az ifjúság számára a biztonságot és a szeretetet nyújtó közeget. De a család egységének fenntartása nemcsak a szülők feladata, szerepe van benne a társadalomnak és a kormányzatnak is, "a családi békét, harmóniát fenyegető dolgok kiiktatása közös kötelesség" - tette hozzá.

A rendezvényen részt vett Novák Katalin, a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Démétér Ház bővítésének fővédnöke is.

A kiosztott sajtóanyag szerint tavaly decemberben tették le az új épületszárny alapkövét, a beruházásnak köszönhetően hat apartmannal és közösségi terekkel bővült az épület. Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház területén 2006 óta működő Démétér Házban így már 15 apartmanban tudják elhelyezni a családokat. A kivitelezést a Market Zrt. önköltségi áron végezte el.

A Szent László Kórház gyermekhematológiai és őssejt-transzplantációs osztályán évente 45-50 gyermeken végeznek életmentő beavatkozást, 1992 óta csaknem 700 transzplantáció történt az országos centrumként működő kórházban - olvasható az összegzésben. ( MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Legolvasottabb cikkeink