• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Átadták az új gyerekmegőrzőt az Orosházi Kórházban

Regionális hírek 2018.06.14 Forrás: Weborvos
Átadták az új gyerekmegőrzőt az Orosházi Kórházban

A gyerekmegőrző június 18-a, hétfőtől vehető igénybe, hétköznaponként 8-12 óra között.

Az Orosházi Kórház 2015 és 2017 között háromszor egymás után is megkapta a Családbarát Munkahely minősítést, az elmúlt hetekben a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály lett családbarát egy nyertes pályázatnak köszönhetően, a várandós édesanyák pedig már használhatják a teljesen felszerelt vajúdószobát. Most pedig újabb családbarát fejlesztés történt: átadták az Orosházi Kórház új gyermekmegőrzőjét.

A rendelőintézet földszintjén gyerekbarát helyiséget alakítottak ki, ahová a kórház dolgozói, illetve a  betegek a kezelés, vizsgálat ideje alatt bevihetik gyermeküket. Hétköznaponként a délelőtti órákban felügyeletet biztosítanak, így a felnőttek nyugodtan intézhetik dolgukat. A gyerekmegőrző június 18-a, hétfőtől vehető igénybe, hétköznaponként 8-12 óra között.

A június 14-ei átadón dr. Horpácsy Balázs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Dél-Alföldi területi igazgatója a család fontosságát hangsúlyozta. – Mindig a család az első a bajban, és minél nagyobb a család, annál nagyobb a segítség. Ha mégsem tudjuk a család segítségét igénybe venni, akkor jól jön ez a gyerekmegőrző, ahol a szülők el tudják helyezni gyermeküket, amíg ügyeiket intézik – fogalmazott. Kiemelte, az Orosházi Kórház az édesanyákat és családokat célzó fejlesztéseivel már bizonyította, hogy méltó a Családbarát Munkahely minősítésre.

A kórház főigazgatója hangsúlyozta, nem elég megkapni a Családbarát Munkahely minősítést, tenni is kell azért, hogy erre a megtisztelő címre méltó legyen az intézmény. Ehhez kapcsolódik a mostani fejlesztés is. – Egy 21. századi kórháznak nem csupán a betegellátásra kell gondolni, az egyéb igényekre is figyelnie kell. Ezért hoztuk létre a gyerekmegőrzőt, így ha egy szülő vizsgálatra vagy látogatóba érkezik a kórházba, mostantól nem okozhat nehézséget számára, hova teszi gyermekét. De a kórház dolgozói is igénybe vehetik a szolgáltatást, ha bármilyen okból adminisztratív teendőket kell intézniük a kórházban – mondta dr. Duray Gergő.

Orosháza polgármestere kiemelte, jól látszik a kórház fejlődése, hiszen rendszeresen jelentkeznek kisebb nagyobb fejlesztéssel, újdonsággal. – A kórház amellett hogy sok embernek ad munkát, a térségben élőknek is megadja a biztonságérzetet. Ez az új szolgáltatás fontos és jó dolog, nagy segítség lesz az ide érkező szülőknek. Ahol a család egészséges, ott a város és a gazdaság is jobban teljesít. Ehhez járul hozzá a maga lehetőségeivel az Orosházi Kórház – fogalmazott Dávid Zoltán.

A gyerekmegőrző berendezését a kórház saját forrásból és a Családbarát Munkahely címmel elnyert összegből vásárolta. Emellett egyik nagy támogatójuk, Ifj. Jámbor Rudolf most is segített, felajánlásának köszönhető a csodás mesefigurás függöny az ablakon.

 

Legolvasottabb cikkeink