• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Berettyóújfaluban épül fel a BV új egészségügyi központja

Regionális hírek 2019.05.22 Forrás: MTI - BV
Berettyóújfaluban épül fel a BV új egészségügyi központja

A bruttó 9,2 milliárd forintos beruházás alapkövét szerdán helyezték el a helyi Gróf Tisza István Kórház melletti területen

Berettyóújfaluban épül fel a büntetés-végrehajtás új egészségügyi központja, a bruttó 9,2 milliárd forintos beruházás alapkövét szerdán helyezték el a helyi Gróf Tisza István Kórház melletti területen.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az alapkőletételi ünnepségen a biztonságot nevezte a legfontosabb közösségi értéknek, leszögezve: Magyarország biztonságos ország. A büntetés-végrehajtás új egészségügyi központját úgy hozzák létre, hogy azzal az elítéltek mellett "a törvénytisztelő emberek is jól járnak" - utalt az államtitkár arra, hogy a beruházás részeként a helyi városi kórház is új lehetőségekhez jut.

A büntetés-végrehajtás új, 8167 m2 bruttó területű egészségügyi intézménye Berettyóújfalu város határában, egy 14.062 m2-es telken fog megépülni. Az önkormányzat a beruházás megvalósításához a területet átadta, ahol a tereprendezést követően elindult az építkezés, amely a büntetés-végrehajtás korábbi beruházásaihoz hasonlóan fogvatartottak bevonásával fog megvalósulni.

A közel 200 fogvatartott egészségügyi ellátását lehetővé tévő új intézmény a tervek szerint számos önálló szakrendelővel fog rendelkezni – mint például sebészeti, tüdőgyógyászati, urológiai vagy szülészeti-nőgyógyászati –, amelyek alkalmasak lesznek arra, hogy a fogvatartottak gyógyítását büntetés-végrehajtási viszonyok között biztosítsák, ugyanakkor az egyéb – előre tervezhető – speciális eszközt és műszerezettséget igénylő beavatkozások a Gróf Tisza István Kórházzal történő szakmai együttműködés keretében valósulnak meg.

Az új egészségügyi intézmény épületeinek külső és belső kialakításában olyan fogvatartottak vesznek részt, akik a munkálatok elvégzéséhez szükséges szakképesítést és gyakorlati tapasztalatokat a hazai börtönökben szerezték meg. A kivitelezés egy része, valamint az intézmény felszerelése (ajtók, rácsok, szekrények, ágyak gyártása) a büntetés-végrehajtási szervezet gazdasági társaságainál dolgozó, illetve a területre áthelyezett fogvatartottak munkáltatásával lesz biztosítható.

A beruházás várhatóan 2020 végén fejeződik be, amelynek révén Berettyóújfaluban mintegy 200 új munkahely jön létre.

A fenti képen: Muraközi István (Fidesz-KDNP) polgármester, Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatója (takarásban), Vitányi István, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Schmehl János, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettese (b-j) elhelyezi az időkapszulát a leendő büntetés-végrehajtási egészségügyi központ alapkőletételén Berettyóújfaluban május 22-én.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink