• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Egy pécsi klinika is az Év kórháza lehet

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

A szavazás lezárult, a voksok összesítése megkezdődött, egyelőre négyen állnak az élen.

Bár idén a tavalyinál kevesebb szavazat érkezett a Házi patika.com által októberben meghirdetett internetes versenyre, a mezőny így is meglehetősen szorosnak bizonyult. A voksolás utolsó napján négy intézmény azonos pontszámmal állt az élen. Közülük az egyik – a pécsiek örömére- a PTE ÁOK OEC Fül-Orr-Gége klinikája volt.


A PTE Szívgyógyászati klinikája, amely ugyan nem szerepelt az első ötök listáján, orvos-szakmai, ápolási és nem utolsó sorban infrastruktúrális szempontok szerint szintén kiváló osztályzatokhoz jutott.


A tavalyi játékon szintén egy pécsi klinikai intézmény, a hetvenes évek óta működő Anaestheiológiai és Intenzív Terápiás Intézet vitte el a voksok többségét és kapta meg az Év kórháza díj erkölcsi elismerésén túl a szponzorok által felajánlott értékes számítógépparkot is.


Baranyából 27 kórházra, klinikára, illetve rendelőintézetre lehetett szavazatokat leadni, különböző kategóriákban, s az idei verseny érdekesen alakult a megyei intézmények között. Voltak például olyanok, amelyek ebben az évben sem tudtak a kétszázadik helyről előbbre lépni, és meglepetést okozott az egyik gyógyfürdőkórház, amely még napokkal ezelőtt is – a pontszámok alapján - az utolsók között kullogott. Úgyszintén meglepő lehet még, hogy a megyeszékhelyen működő gyermek fekvőbeteg intézmények sem kerültek a top-lista élére, holott mindkét helyen kiváló orvos-teamek dolgoznak.


Szintén különösnek tűnik, hogy az elmúlt időszakban meglehetősen sok pályázati támogatáshoz jutott vidéki kórházak sem tudtak elérni a leadott szavazatok alapján jó eredményeket. A voksok szerint ugyanis, akár az orvos szakmai ellátás, akár az ápolói és szakszemélyzetet értékelő teljesítési indexeik csupán 3,5-illetve 3,8-as osztályzatokra voltak elegendők.

 
A hónapokon át tartó szavazás lehetőséget adott arra, hogy a voksolók a pontozásuk után mindjárt a véleményüket is leírják a virtuális üzenő falra, az időnként kemény kritikára az adott kórházak, klinikák vezetői reflektálhattak.

Az internetes szavazás nyertese csak január 23-án derül ki, amikor a Magyar Tudományos Akadémia Club Könyvtártermében a verseny szervezője kihirdeti a végeredményt. Addig pedig a pécsiek csak annyit tehetnek, hogy erősen drukkolnak azért, hogy újra egy helyi klinika nyerje majd el a neves elismerést, illetve a díjhoz tartozó értékes ajándékot.

Legolvasottabb cikkeink