Weborvos.hu
 • Pollen
  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

  • Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

   Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Elköszönt a Semmelweis Egyetem rektora

Regionális hírek 2018.06.05 Forrás: Semmelweis Egyetem Szerző:
Elköszönt a Semmelweis Egyetem rektora

Dr. Szél Ágoston a Semmelweis Egyetem Baráti Körének tartott előadást, áttekintve a pályáját.

A Semmelweis Egyetem Baráti Körének májusi összejövetelén Dr. Szél Ágoston búcsúzott el a Baráti Kör tagjaitól. A június végén leköszönő rektor bemutatta az elmúlt hat év munkáját, számot adott a legfontosabb eredményekről, nehézségekről, mérföldkövekről - tudósított az eseményről az egyetem honlapja.

Élete egyik első és legjelentősebb csalódásának tartja, amikor dékánhelyettesi pozíciója után megpályázta az ÁOK dékáni székét, amit végül nem sikerült elnyernie. Karrierjének egyik leginkább kiegyensúlyozott állomásaként említette a Doktori Tanács elnöki címét, boldogan emlékszik vissza erre a kifejezetten konfliktusmentes hat évre – mondta el.

2012-től tölti be rektori pozícióját, melynek kezdeti időszaka nem volt problémamentes, elmondása szerint több olyan üggyel is kénytelen volt foglalkozni, amik aztán hónapokig, sőt évekig húzódtak és nyomták a vállát. Fontos mérföldkőként említette Dr. Szász Károly kancellár érkezését, a kezdeti időszakról szólva elmondta, nem volt zökkenőmentes az összecsiszolódás, de egy évnyi nehéz időszak után ma már felhőtlen és együttműködő a viszonyuk. Hangsúlyozta, hálás azért, amit ez idő alatt tanult.

ektori tisztségével kapcsolatban kiemelte, egy felsőbb pozícióban mindig nagyon fontos az alázat, hogy a kollégákkal és a hallgatókkal ne felsőbbrendűként, hanem egyenrangú félként, minden arroganciát mellőzve kommunikáljon. Egy rektor ne hadvezér vagy diktátor, hanem karmester legyen – fogalmazott.

Beszéde végén köszönetet mondott minden kollégájának, segítőjének az elmúlt hat évért, hangsúlyozta, bár az elmúlt időszak nem volt konfliktusmentes, a folytatásra bármikor habozás nélkül mondana igent.

Dr. Szász Károly kancellár Dr. Szél Ágoston szavaira reflektálva köszönetet mondott a hamarosan leköszönő rektornak, kiemelte, jól kiegészítették egymást a közös munka során. A teljes beszámoló itt olvasható

(Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem)

Legolvasottabb cikkeink