• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Eredményes évet zárt a Budaörsi Egészségügyi Központ

Regionális hírek 2019.06.17 Forrás: Weborvos
Eredményes évet zárt a Budaörsi Egészségügyi Központ

 Kiugró volt az ortopédia és azon belül az újonnan felvett vállsebészet fejlődése 460 elvégzett műtéttel.

Közzétette éves beszámolóját a Budaörsi Egészségügyi Központot is üzemeltető Jump Consulting Kft. A cég 2018-as árbevétele 1,574 milliárd forint volt, ezen belül a NEAK 916 millió forintot biztosított a területi ellátási kötelezettségből fakadó járóbeteg-ellátásra és 333 millió forintot az egynapos sebészeti fekvőbeteg-ellátásra. A fennmaradó 325 millió forint a cég magánegészségügyi szolgáltatásaiból származott - tudatta közleményében az cég.

A társaság a budaörsi telephelyen a 2018-as gazdasági évben mintegy 50 millió forintot költött eszközberuházásokra saját forrásból, hitel igénybevétele nélkül. Az orvosi műszerpark diagnosztikai és sebészeti eszközökkel gazdagodott. A szakrendelések zavartalanságának biztosítása mellett július végén megkezdődött a Kossuth Lajos utcai épület renoválása, amiből a mellékhelyiségek korszerűsítése, a gépészeti felújítás és a nyílászárók cseréje már lezajlott, a külső tatarozás és a szakrendelők átépítése pedig jelenleg is folyik. Az esztendő végén az intézmény korszerű, egységes, az adatkezelési szabályoknak megfelelő betegnyilvántartó szoftvert telepített.

A járóbeteg-ellátásban a fogadott betegek száma 2018-ban éves összehasonlításban közel 3 százalékkal, 150 970 főre nőtt, a páciensek nagyjából kétharmada érkezett a rendelő ellátási területéről. A szakorvosi óraszámok jó szervezésének köszönhetően NEAK-finanszírozás szempontjából az átlagos havi teljesítmény 109 százalékos volt, vagyis bizonyos hónapokban az intézmény már degresszív finanszírozásban részesült.

Az egynapos sebészeti részlegen 2018-ban 2316 beavatkozás történt kilenc szakmában. Kiugró volt az ortopédia és azon belül az újonnan felvett vállsebészet fejlődése 460 elvégzett műtéttel. Az egynapos sebészet kihasználtsága teljesítménykorlát (TVK) szempontjából 100 százalékos volt, a további kapacitást a részleg olyan korszerű műtétek ellátására tudta fordítani, amiket a társadalombiztosítás jelenleg nem finanszíroz.

Személyzeti politikájában az üzemeltetést végző cég a tapasztalt orvosok felhalmozott szakmai tudásának kiaknázása mellett az új és korszerű technológiák meghonosításával, célzott eszközvásárlásokkal a fiatalabb orvosgeneráció bevonására is törekszik. A tudásátadást a Budaörsi Egészségügyi Központ által szervezett szakmai találkozók, konferenciák segítik. A havi átlagos orvoslétszám a tevékenység 2016-ban történt átvételéhez képest 40 százalékkal, 138 főre bővült. Az intézményben dolgozó orvosok 15 százaléka rendelkezik tudományos fokozattal, ami klinikai összehasonlításban is kiemelkedő aránynak számít.

A Jump Consulting Kft. 14 hónapos ideiglenes megbízást követően nyílt közbeszerzési pályázaton nyerte el a budaörsi rendelőintézet üzemeltetésének jogát, és 2018. január 1-jével kötött tízéves feladatellátási szerződést a budaörsi önkormányzattal. Az intézmény területi ellátási kötelezettsége a járóbeteg-ellátásban továbbra is Budaörsre és Herceghalomra terjed ki. A 24 órás felnőtt- és gyermekorvosi központi ügyeletet a szakrendelő Budaörs mellett huzamosabb ideje Törökbálint vonatkozásában is ellátja a helyi önkormányzat megbízásából, 2019. január 1-jétől immár éves szerződés keretében. Emellett a Budaörsi Egészségügyi Központ kijelölés alapján tizenkét település gyermekortopédiai centrumaként is üzemel - írták.

Legolvasottabb cikkeink