• Ónodi-Szűcs
  • Szükség van az alapellátás átrendezésére

   Szükség van az alapellátás átrendezésére

  • Ónodi-Szűcs Zoltán magyarul, Balóval

   Ónodi-Szűcs Zoltán magyarul, Balóval

  • Ismét egy asztalnál az egészségügy képviselői

   Ismét egy asztalnál az egészségügy képviselői

 • kanyaró
  • Kanyaró: újabb áldozat Romániában

   Kanyaró: újabb áldozat Romániában

  • Németországban is egyre jobban terjed a kanyaró

   Németországban is egyre jobban terjed a kanyaró

  • Nem tudják megfékezni a kanyarót

   Nem tudják megfékezni a kanyarót

 • bérrendezés
  • Emelkednek a bérek, de nagyok a különbségek

   Emelkednek a bérek, de nagyok a különbségek

  • Nem lesz elég az ötvenmilliárd béremelésre

   Nem lesz elég az ötvenmilliárd béremelésre

  • Nem zárult még le a tárgyalás a béremelésről

   Nem zárult még le a tárgyalás a béremelésről

Gyógyszervizsgáló részleg a Honvédkórházban

Regionális hírek 2017.03.28 14:38 Forrás: Weborvos
Gyógyszervizsgáló részleg a Honvédkórházban

A Honvédkórház új egységében vizsgálják a rákbetegek még kutatási szakaszban lévő kezelési lehetőségeit.

I. Fázisú Klinikai Farmakológia Laboratórium vizsgálóhelyet hozott létre a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház az SGS Clinical Research-el közösen együttműködve. Az SGS mint vezető klinikai és bioanalitikai szerződéses szolgáltató, fázis I, klinikai vizsgálatok elvégzése céljából kezdte meg közös munkáját az MH Egészségügyi Központtal dedikált klinikai farmakológiai vizsgálóhely működtetésére az MH EK Honvédkórház Onkológiai Osztályának területén. A laboratórium különböző szolid tumorokban - mint például emlő-, prosztata-, vastagbél-, hasnyálmirigy-, csont és lágyrész tumorok - szenvedő betegek számára ajánlhat új, még kutatási szakaszban lévő kezelési lehetőségeket - jelentették be ma sajtótájékoztatón.

A klinikai vizsgálatok a laboratóriumi- és állatkísérletekben már eredményesnek és biztonságosnak bizonyult új hatóanyagok emberben történő alkalmazásának szigorúan meghatározott protokollok szerinti, lépcsőzetesen felépített rendszere. A vizsgálatok során nyert eredmények alapján történhet meg a hatóanyagok gyógyszerként való törzskönyvezése és válhatnak egy adott betegség kezelésének részévé. Ez a folyamat több évet vesz igénybe, így azokban a betegségekben - mint pl. rosszindulatú daganatok - ahol a gyógyítás jelenleg rendelkezésre álló lehetőségei korlátozottak, az új terápiás lehetőségekhez való mielőbbi hozzáférés a klinikai vizsgálatok keretei között a beteg számára döntő jelentőségű lehet.

Mint a rendezvény kapcsán kiadott háttéranyag közli, a budapesti vizsgálóhelyszín, amely az MH Egészségügyi Központ II. számú telephelyén jött létre, a legújabb tagja az SGS integrált kórházi klinikai farmakológiai hálózatának és kiegészíti a belgiumi Antwerpenben és Mechelenben működő egységeket, valamint tovább erősíti a korai fázisú betegvizsgálati kapacitást és további terápiás területek elérését.

A Honvédkórház Onkológia Osztálya 44 ágyon és 24 kezelőszékben látja el betegeit. Az új egység öt kórházi ággyal rendelkezik és zárt, a betegellátástól elkülönülő szárnyként működik, szoros közelségben a központ II. számú telephelyének Intenzív Terápiás Osztályával. A két kórteremben található öt ágyon túlmenően az egységben vizsgálóhelyiség, mintakezelési és tárolási kapacitások, valamint vizes blokkok állnak rendelkezésre a több napos tartózkodással járó vizsgálatok kiszolgálására.

A korai fázisú vizsgálatokat az SGS állandó, dedikált vizsgálóhelyi csapata végzi, szoros együttműködésben a vizsgálatvezetőkkel, további kórházi orvosokkal és a vizsgálati csapatba résztvevő szakszemélyzettel. Így biztosított a megfelelő betegháttér, a gyors betegbevonás, és a magas minőségű adatállomány létrejötte a vizsgálat tervezett időkeretein belül.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Magyarország egyik vezető és folyamatosan megújított egészségügyi komplexuma, amely közel 2000 kórházi ágyon, 2 milliós populáció elérésével biztosít egészségügyi ellátást. Az Intézmény több mint 15 éve végez klinikai vizsgálatokat, az elmúlt öt év folyamán onkológiai indikációban hozzávetőleg 40 fázis II és III vizsgálatot bonyolított le olyan terápiás területeken, mint lágyrész- és csonttumorok, emlőrák és gasztrointesztinális tumorok - áll a kiadott anyagban.

Az együttműködés jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy az MH Egészségügyi Központ Honvédkórházat az egészségügyi fejlesztések élvonalában tartsa, továbbá, hogy biztosítsa egészségügyi szakállománya számára a klinikai vizsgálatokban való tapasztalatszerzést, mindazonáltal új terápiás lehetőségeket kínáljon a betegek számára. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink