• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Három osztály is családbarát lett az orosházi kórházban

Regionális hírek 2019.04.18 Forrás: Weborvos
Három osztály is családbarát lett az orosházi kórházban

Gyermekmegőrzőt és nyári gyermektábort működtetnek, családi napot és szűrőprogramokat tartanak a dolgozóknak.

A Magyar Kórházszövetség XXXI. Kongresszusán, Egerben hirdették ki a 2019-es családbarát pályázatok eredményeit április 12-én. Tavaly a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály elnyerte a családbarát osztály díjat, idén pedig rajtuk kívül a Csecsemő-és Gyermekosztály valamint a Fül-Orr-Gégészeti Részleg is beadta pályázatát. A szakmai anyagok elbírálása után kiderült, mindhárman megkapták a kellő pontszámot, így használhatják a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és a Magyar Kórházszövetség által alapított "Családbarát Kórházi Osztály 2019” megnevezést, valamint az ehhez járó logót is kitehetik az osztályok ajtajára - tudatta a kórház közleményben.

– Három osztályunk is elnyerte a családbarát minősítést, ami jelzi, kiváló szakmai munkát végeznek az ott dolgozó orvosok, szakdolgozók és technikai munkatársak – mondta dr. Duray Gergő. Az Orosházi Kórház főigazgatója emlékeztetett, az intézmény hosszú évek óta sokat tesz azért, hogy a betegek minél családiasabb körben gyógyulhassanak, az édesanyák otthonos, barátságos környezetben hozhassák világra gyermeküket. – Emellett kiemelt szerepet szánunk dolgozóink munkakörülményeinek javítására: gyermekmegőrzőt és nyári gyermektábort működtetünk, családi napot tartunk, a Munkahelyi Wellness Program keretében túrákat, sporteseményeket, kulturális programokat szervezünk. Az Egészségfejlesztési Irodán keresztül a testi és lelki egészség megőrzése céljából dolgozói szűrőprogramokat tartunk, életmód-és életvezetési tanácsadást vehetnek igénybe munkatársaink – fogalmazott Duray Gergő.

Azzal, hogy három osztályunk is nyert, kórházunk benevezhetett a Családbarát Kórház díjra is, amit végül a Bács-Kiskun Megyei Kórház nyert el.

A díjátadást megelőzte a díj szakmai zsűrijét megszólaltató kerekasztalbeszélgetés, melyből kiderült, hogy a családbarát szemlélet a kórházakban nemcsak a betegek gyógyulását és hozzátartozóik eredményesebb bevonását segíti, hanem a kollégák lelki jól-létét is szolgálja. A dolgozók pályán maradásában és a munkaerő megtartásban egyaránt fontos eszköz.

A Kopp Mária professzor által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, az Év Családbarát Vállalata-díj alapítója és a magyarországi kórházakat tömörítő Magyar Kórházszövetség célkitűzése, hogy a kórházi szférában már meglévő család- és emberbarát jó gyakorlatokat minél szélesebb körben megmutassa - írták.

(A képen az orosházi küldöttség a díjakkal: Hevesi Ágnes osztályvezető főnővér (Szülészet-Nőgyógyászati Osztály), dr. Duray Gergő főigazgató, dr. Lázár-Pukánszki Diána rezidens (Csecsemő-és Gyermekosztály), dr. Varga Sándor osztályvezető főorvos (Szülészet-Nőgyógyászati Osztály), Kovácsné Tóth Hajnalka diplomás ápoló (Fül-Orr-Gégészeti Részleg), dr. Kancsó János főorvos (Szülészet-Nőgyógyászati Osztály).

Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

Legolvasottabb cikkeink