• Ónodi-Szűcs
  • Az államtitkár egy követelést tud teljesíteni

   Az államtitkár egy követelést tud teljesíteni

  • Megújul a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

   Megújul a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

  • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

   Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

 • EBP
  • EBP: az Uzsoki Kórház is fejleszthet

   EBP: az Uzsoki Kórház is fejleszthet

  • Tényleg lesz új egészségügyi struktúra a fővárosban?

   Tényleg lesz új egészségügyi struktúra a fővárosban?

  • Kardiológiai rehabkórházzá alakítják a Szent Ferencet

   Kardiológiai rehabkórházzá alakítják a Szent Ferencet

 • EESZT
  • EESZT: Féltérden volt, de működik

   EESZT: Féltérden volt, de működik

  • Nagykorúsítani kellene a betegeket

   Nagykorúsítani kellene a betegeket

  • Hogy hogy áll az EESZT? Bizony leáll(t)

   Hogy hogy áll az EESZT? Bizony leáll(t)

Jubileumi díszoklevél-átadó a gyógyszerészkaron

Regionális hírek 2017.11.06 10:11 Forrás: Semmelweis Egyetem
Jubileumi díszoklevél-átadó a gyógyszerészkaron

Legyen az alma mater mindannyiunk számára a tudás, az értékek, a minőség és a teljesítmény tiszteletének biztos bázisa.

A 75, 70, 65, 60 és 50 éve végzett gyógyszerészek vehettek át platina, rubin, vas, gyémánt és arany díszdiplomát a Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK) ünnepi ülésén. A Nagyvárad téri Elméleti Tömbben tartott rendezvényen Dr. Bagdy György tudományos rektorhelyettes és Dr. Zelkó Romána dékán nyújtotta át az okleveleket a 129 jubilánsnak - számolt be róla a Semmelweis Egyetem honlapja.

„A jubileum örömünnep és emlékezet, ma elődeink teljesítményét dicsérjük, akik sok évtizeden át végeztek áldozatos munkát a tára mellett, a katedránál, a laboratóriumban, kórházban, klinikán, egészségügyi hatóságnál, és megannyi szép gyógyszerészi munkahelyen" – mondta ünnepi beszédében Dr. Zelkó Romána dékán. Mint hozzátette: a jubileum megünneplésének célja az is, hogy erősítse a kar jelenlegi és egykori polgárainak összetartozását. Legyen az alma mater mindannyiunk számára a tudás, az értékek, a minőség és a teljesítmény tiszteletének biztos bázisa, legyen eligazodási pont – emelte ki.

A dékán szólt arról is, hogy a jubilánsok munkájukkal, szolgálatukkal valamennyien hozzájárultak az egyetem történetének formálódásához, a jelenben képviselt értékeinek megalapozásához. Hála és köszönet jár a jubilánsoknak, hogy a megszerzett tudás birtokában alkotó munkájukkal tovább öregbítették a Semmelweis Egyetem és a Gyógyszerésztudományi Kar hírnevét – fogalmazott.

Dr. Zelkó Romána szólt arról is, hogy a jubilánsok között több tanárát is köszöntheti, kiemelte közülük Dr. Szász Györgyöt, aki 12 éven keresztül volt a kar dékánja. Kitért egyebek mellett az egyetem és a kar világrangsorokban elért eredményeire, kiemelve, hogy a közelmúltban közzétett QS felsőoktatási nemzetközi rangsorban a GYTK az első 150 között végzett a gyógyszerészeti képzések listáján.

Szólt arról is, hogy jelenleg 795 hallgatója van a karnak, a Doktori Iskolákban további 49 fiatal gyógyszerész PhD fokozatszerzése van folyamatban, rezidensképzésben pedig ebben a tanévben 388-an vesznek részt. Kitért arra is, hogy a graduális gyógyszerészképzés Budapesten ma is, a hagyományokhoz híven, két egyetem három karán, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának és a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának aktív, eredményes és magas színvonalú részvételével folyik, amelynek következtében a képzés az universitas szellem legfőbb megtestesítője a magyar felsőoktatásban. Képek és további részletek itt

(Fotó: Dimény András)

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink