• Pollen
  • Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

   Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

  • Allergia: a megelőző kezelések csökkentik a tüneteket

   Allergia: a megelőző kezelések csökkentik a tüneteket

  • Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

   Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

 • utazás
  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

  • Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

   Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

 • napártalom
  • Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

   Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

  • Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

   Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

  • Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

   Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

Kádban is szülhetnek az édesanyák Orosházán

Regionális hírek 2018.05.28 Forrás: Weborvos Szerző:
Kádban is szülhetnek az édesanyák Orosházán

Teljessé vált az Orosházi Kórház szülészetén kialakított vajúdószoba felszerelése, így nyugodtabban, gyorsabban telik a vajúdás időszaka.

Az elmúlt hónapokban már többször hírt adtunk arról, hogy az Orosházi Kórházban folyamatosan fejlesztik a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon kialakított vajúdószobát. – A cél az volt, hogy otthonossá tegyük a környezetet, ahol vajúdnak, szülnek az asszonyok. Emellett biztonságot is nyújtunk számukra, hiszen karnyújtásnyira van a szülőszoba és a műtő, ha a szülés bármelyik szakaszában komolyabb probléma lépne fel – összegzett Dr. Svarsnig Lajos a mai hivatalos átadón. A Szülészet-Nőgyógyászati Osztály főorvosa hangsúlyozta, a kórház és a Szent Szilvia Alapítvány közös erőfeszítése nyomán fél év alatt sikerült felszerelni a vajúdószobát. – Már korábban megvolt a bordásfal, a vastag szőnyeg, az ülőgarnitúra, a televízió. Nemrégiben megérkezett a sarokkád is, amit a feleségével együtt, a nálunk szerzett pozitív élményei után hálája jeléül egy édesapa szerelt be. Így mostantól már akár a vízben szülést is tudjuk biztosítani az édesanyáknak. A vajúdás idején relaxálni, kikapcsolódni is tud az anyuka, nyugodtabban, gyorsabban telik a vajúdás időszaka – tette hozzá a főorvos.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Dél-Alföldi területi igazgatója kiemelte, az elkövetkező években tízmilliárd forintos pályázat garantálja a családbarát szülészetek kialakítását, így segítve az anyák pozitív szülésélményét. – Ez a vajúdószoba illeszkedik ebbe az irányvonalba, a tízmilliárdos összegből pedig tovább fog fejlődni nem csak orosházi, hanem a térség, illetve az ország összes szülészete is. Három gyermekes apaként arra biztatom az édesanyákat, használják ki a vajúdószoba adta lehetőségeket, az édesapákat pedig, hogy vegyenek részt a születés csodás folyamatában, segítsék, támogassák gyermekük édesanyját – fogalmazott dr. Horpácsy Balázs.

Az Orosházi Kórház főigazgatója hangsúlyozta, sokat tesznek azért, hogy a dolgozók és a betegek komfortosabban érezzék magukat. Ezen törekvések elismeréséül az intézmény az elmúlt években már háromszor nyerte el a Családbarát Munkahely címet, idén pedig a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és a Magyar Kórházszövetség pályázatán a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály kapta meg a Családbarát Kórházi Osztály címet, amiben nagy szerepe volt a vajúdószobának. – Ez nagy rang, hiszen az országban mindössze 16 kórházi osztály kapta meg ezt az elismerést. Svarsnig főorvos úr és kollégái hónapok óta azon fáradoztak, hogy komfortosabbá tegyék az osztályt, ennek egyik nagyon fontos eleme a vajúdószoba – mondta dr. Duray Gergő.

 

 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink