• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

   Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Kiváló városi kórház díjat kapott a dunaújvárosi

Regionális hírek 2017.11.26 07:59 Forrás: Szent Pantaleon Kórház
Kiváló városi kórház díjat kapott a dunaújvárosi

Második alkalommal nyerték el a kategória legjobbjának járó elismerést.

„Kiemelkedik a városi kórházak közül a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház infrastruktúrája, szolgáltatási színvonala és szabályozottsága. Szakmailag jól szervezett, a szükséges diagnosztikai és terápiás technológiával rendelkezik. A városi kórházak között az emberi erőforrás ellátottsága is jó mind orvosok, mind szakdolgozók tekintetében" – ezekkel a gondolatokkal méltatták a Szent Pantaleon Kórház szakmai tevékenységét a november 24-én rendezett Medicina Fórum konferencia díjátadó gáláján. Másodszor nyerte el az intézmény a Kiváló városi kórház díjat, amire méltán büszke az egész kollektíva.

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan idén is pályázatot írtak ki az egyetemi klinikai központok, országos intézetek, szakkórházak, a megyei, városi és fővárosi kórházak részére a kiváló intézeti cím elnyerésére. A kitöltött kérdőíveket öt szempont szerint értékelték. Az emberi erőforrás helyzetet a szakorvosok, minősített orvosok, rezidensek száma alapján, valamint a különböző végzettségű szakápolók foglalkoztatottságának figyelembevételével rangsorolták.

Lényeges szempont volt a kártérítési perek száma, illetve a klinikai vizsgálatokban való részvétel is. A szolgáltatás és infrastruktúra értékelésekor a hotelszolgáltatás, műszerellátottság, élelmezés adatai voltak a legfontosabbak. A szabályozottság tekintetében a dokumentációs és informatikai, a minőségirányítási rendszereket és a szövődményjelentéseket vették figyelembe. A szakmai szervezettséget is értékelték, ennek során vizsgálták a diagnosztikai és terápiás eszköztárat, a sürgősségi és rehabilitációs, valamint egynapos ellátások szervezettségét és a mortalitási adatokat. A gazdálkodást a lejárt adósságállomány, a saját bevételek, a beruházások és a szolgáltatások kiszervezettségének mértéke alapján minősítették.

– Büszke vagyok arra, hogy másodszor is elnyertük a kiváló városi kórház megtisztelő címet. Sikernek tartom, hogy olyan kollektíva dolgozik intézményünkben, amelynek minden tagja magáénak érzi a kórház sorsát, a betegek érdekeit, és képességei legjavát nyújtva áll helyt a mindennapokban. Különösen nagyra értékelem ezt a hozzáállást az ismert szűkös szakember-ellátottság körülményei között, amikor szinte mindenki a teherbírása határait feszegetve kénytelen megfelelni a minőségi betegellátás igényeinek. Köszönöm minden munkatársamnak, hogy hozzájárultak ehhez a sikerhez és mindazoknak is köszönöm, akiknek része van abban, hogy a kórház egy támogató külső környezetben működhet – fogalmazott a díj elnyerése kapcsán dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazató főorvosa.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink