• Ónodi-Szűcs
  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

 • EBP
  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

   EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

  • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

   352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

 • EESZT
  • EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

   EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

  • Informatika az egészségügy szolgálatában

   Informatika az egészségügy szolgálatában

  • EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

   EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

Kiváló városi kórház díjat kapott a dunaújvárosi

Regionális hírek 2017.11.26 07:59 Forrás: Szent Pantaleon Kórház
Kiváló városi kórház díjat kapott a dunaújvárosi

Második alkalommal nyerték el a kategória legjobbjának járó elismerést.

„Kiemelkedik a városi kórházak közül a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház infrastruktúrája, szolgáltatási színvonala és szabályozottsága. Szakmailag jól szervezett, a szükséges diagnosztikai és terápiás technológiával rendelkezik. A városi kórházak között az emberi erőforrás ellátottsága is jó mind orvosok, mind szakdolgozók tekintetében" – ezekkel a gondolatokkal méltatták a Szent Pantaleon Kórház szakmai tevékenységét a november 24-én rendezett Medicina Fórum konferencia díjátadó gáláján. Másodszor nyerte el az intézmény a Kiváló városi kórház díjat, amire méltán büszke az egész kollektíva.

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan idén is pályázatot írtak ki az egyetemi klinikai központok, országos intézetek, szakkórházak, a megyei, városi és fővárosi kórházak részére a kiváló intézeti cím elnyerésére. A kitöltött kérdőíveket öt szempont szerint értékelték. Az emberi erőforrás helyzetet a szakorvosok, minősített orvosok, rezidensek száma alapján, valamint a különböző végzettségű szakápolók foglalkoztatottságának figyelembevételével rangsorolták.

Lényeges szempont volt a kártérítési perek száma, illetve a klinikai vizsgálatokban való részvétel is. A szolgáltatás és infrastruktúra értékelésekor a hotelszolgáltatás, műszerellátottság, élelmezés adatai voltak a legfontosabbak. A szabályozottság tekintetében a dokumentációs és informatikai, a minőségirányítási rendszereket és a szövődményjelentéseket vették figyelembe. A szakmai szervezettséget is értékelték, ennek során vizsgálták a diagnosztikai és terápiás eszköztárat, a sürgősségi és rehabilitációs, valamint egynapos ellátások szervezettségét és a mortalitási adatokat. A gazdálkodást a lejárt adósságállomány, a saját bevételek, a beruházások és a szolgáltatások kiszervezettségének mértéke alapján minősítették.

– Büszke vagyok arra, hogy másodszor is elnyertük a kiváló városi kórház megtisztelő címet. Sikernek tartom, hogy olyan kollektíva dolgozik intézményünkben, amelynek minden tagja magáénak érzi a kórház sorsát, a betegek érdekeit, és képességei legjavát nyújtva áll helyt a mindennapokban. Különösen nagyra értékelem ezt a hozzáállást az ismert szűkös szakember-ellátottság körülményei között, amikor szinte mindenki a teherbírása határait feszegetve kénytelen megfelelni a minőségi betegellátás igényeinek. Köszönöm minden munkatársamnak, hogy hozzájárultak ehhez a sikerhez és mindazoknak is köszönöm, akiknek része van abban, hogy a kórház egy támogató külső környezetben működhet – fogalmazott a díj elnyerése kapcsán dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazató főorvosa.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink