• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Közleményben reagált a kórház a cikkekre

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Rossz helyen dörömböltek az epilepsziás rohamot kapott kismamával, a biztonsági szolgálat szabályszerűen működött.

"A Dél-pesti Kórházban a betegbiztonság fenntartása, illetve a hatékony vagyonvédelmi kötelezettségek teljesíthetősége érdekében az évek óta kialakított intézményi- és gyakorlati rend szerint éjjel 23:00 órát követően hajnali 4:00 óráig belépésre kizárólag a „mentő porta" áll a sürgősségi ellátást igénylő betegek, valamint a mentőszolgálat rendelkezésére, továbbá itt teljesít folyamatos jelenléttel szolgálatot a biztonsági őr is. A betegfogadási és belépési rendről megfelelő tájékoztatók kerültek kihelyezésre, ennek ismeretében vannak a területi ellátáshoz tartozó betegek – továbbá a mentőszolgálat, valamint a taxiszolgáltatók is" - írta a kórház honlapján nyilvánossá tett közleményében az intézmény, reagálva "azokra a híresztesélesekre" , melyek szerint egy beteg csütörtök hajnali 2 óra környékén a kórház épülete előtt epilepsziás rohamot kapott, ám nem tudott bejutni a kórház főbejáratán.

"A portaszolgálat írásbeli nyilatkozatában határozottan visszautasítja azon feltételezést, miszerint a főbejáratnál a portás aludt. A biztonsági őr a szolgálati naplóban feljegyzést készített az eseményről és az alkalmazott járőr ellenőrző pontok is igazolják a biztonsági szolgálat szabályszerű működését.

A Sürgősségi Osztályunkon megtörtént a beteg egészségi állapotának részletes, minden részletre kiterjedő, a szakmai előírásoknak megfelelő kivizsgálása, amely után megállapítható, hogy veszélyeztető, illetve kórházi kezelést indokló állapot gyanúja nem merült fel. 

 beteg ellátása megfelelő gondossággal, a szakmai előírások szerint történt. A beteg ismételt felvételét követően újra részletesen megvizsgálták, azonban rendkívüli helyzet akkor sem állt fent. Ezt követően a beteget – megfelelő tanácsokkal ellátva – kezelő orvosához irányították.

Sajnálatos módon megállapítható továbbá, hogy egy ismert epilepsziás beteg esetében epilepsziás roham bármikor bekövetkezhet.

Kiemelni kívánjuk továbbá, hogy a hatályos adatvédelmi rendelkezésekre való tekintettel, a beteg kifejezett írásbeli engedélye hiányában nem áll módunkban az egészségügyi ellátás részleteiről nyilatkozni "- írták a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink