Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Semmelweis-emlékév: még lehet regisztrálni

Regionális hírek 2018.05.17 Forrás: Semmelweis Egyetem Szerző:
Semmelweis-emlékév: még lehet regisztrálni

Az országos nyitóeseményt június 5-én a Magyar Tudományos Akadémián rendezik a Semmelweis Egyetemmel közösen.

A 2018-as Semmelweis-emlékév keretében számos programmal tisztelegnek a 200 éve született Semmelweis Ignác emléke és munkássága előtt, júniusban két tudományos emlékülésen vehet részt bárki ingyenesen, előzetes regisztrációt követően. Az országos nyitóeseményt június 5-én a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) rendezik az egyetemmel együttműködésben, a Semmelweis Egyetemen pedig június 30-án tudományos ülés és szoborcsoport avatás keretében emlékeznek meg a világhírű magyar orvosról.

Az emlékév országos nyitórendezvénye az a konferencia lesz, amely június 5-én az MTA és a Semmelweis Egyetem közös szervezésében, a kormányzat támogatásával, külföldi előadók és partnerek bevonásával valósul meg. Az MTA székházában tartott eseményen ott lesz az emlékév és a konferencia fővédnöke, Áder János köztársasági elnök, valamint a szervezők meghívták dr. Kásler Miklóst, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterjelöltjét is. A program védnökei az emberi erőforrások minisztere, dr. Szél Ágoston rektor és dr. Merkely Béla rektorjelölt, a levezető elnök dr. Kosztolányi György osztályelnök és Dr. Ádám Veronika osztályelnök-helyettes lesznek, a megnyitót dr. Lovász László, az MTA elnöke tartja, köszöntőt mond Áder János, dr. Kosztolányi György, valamint dr. Szél Ágoston. Az eseményre itt lehet regisztrálni

Június 30-án a Semmelweis Egyetemen működő emlékbizottság döntése nyomán a Nagyvárad téri Elméleti Tömb Dísztermében nemzetközi tudományos ülést tartanak a Semmelweis Egyetem, az Orvosi Hetilap, a Semmelweis Kiadó, a Professional Publishers, az Akadémiai Kiadó Zrt., az Ian Donald Inter-University School, a Medicina Könyvkiadó Zrt. és a Magyar Nőorvosok Társasága szervezésében, ahol az előadások mellett a Magyar Nemzeti Bank, illetve a Magyar Posta Zrt. által az emlékévre készített Semmelweis-emlékérmét és -emlékbélyeget is bemutatják. Ezt követően ünnepélyes keretek közt, hazai és nemzetközi egyetemi vezetők részvételével avatják fel Madarassy István szobrászművész sárgarézből hajlított, kétalakos, várandós nőket ábrázoló szobrát a Központi Betegellátó Épületben. Erre a rendezvényre ide kattintva lehet regisztrálni, ahol a konferencia részletes programja is elérhető.

A Semmelweis-emlékév keretein belül a többi között emléksétákon, operaelőadáson, tematikus nyílt kurzuson vehetnek részt azok, akik szeretnének többet tudni a 200 évvel ezelőtt született Semmelweis Ignác életéről és munkásságáról.

Legolvasottabb cikkeink