• Ónodi-Szűcs
    • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

      Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

    • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

      Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

    • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

      Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • EBP
    • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

      Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

    • EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

      EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

    • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

      352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

  • EESZT
    • Informatika az egészségügy szolgálatában

      Informatika az egészségügy szolgálatában

    • EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

      EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

    • 2018: gépek válaszolnak, ha orvost hívunk

      2018: gépek válaszolnak, ha orvost hívunk

Mesterszakács főzött az egri kórház konyhájában

Regionális hírek 2017.12.07 16:30 Forrás: Weborvos
Mesterszakács főzött az egri kórház konyhájában

Szigorú pénzügyi és dietetikai szabályok mellett is lehet minőségi élelmezést nyújtani a kórházakban.

Főzzük körbe Magyarországot Kórházainkban kampány harmadik állomásán a Markhot Ferenc Kórházban főzött Ambrus György mesterszakács, a Magyar Gasztronómia Nagykövete.A kampány célja, hogy bizonyítsa, a jelenleg rendelkezésre álló alapanyagokkal és eszközökkel minőségi ételt lehet biztosítani a betegek és a dolgozók számára a kórházban.

Az esemény a sajtó és a meghívott vendégek jelenlétében zajlott, mindenki megkóstolhatta az aznapi ebédet, ami zellerkrém leves, csirkemájas rizottó és káposztasaláta volt.

Dr. Hajnal Judit a kampány menedzsere elmondta: az ötlet dr. Németh Lászlóé, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatójáé, annak demonstrálása érdekében, hogy a betegek számára nagyon fontos az intézményben elfogyasztott étel minősége.

Ambrus György mesterszakács kiemelte: a Markhot Ferenc Kórház konyhája kellemes meglepetés volt számára, hiszen egy új, jól felszerelt konyhában dolgozhatott, kiváló szakács kollégákkal, akikkel azonnal együtt tudtak működni a főzésben. Mint fogalmazott: sikerült bemutatni, hogy szigorú pénzügyi és dietetikai szabályok mellett lehet minőségi élelmezést megvalósítani a kórházban.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink