• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

      Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

    • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon  munkába

      2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

    • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

      Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

  • EBP
    • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

      Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

    • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

      2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

    • A jövő kórháza épül Dél-Budán

      A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • EESZT
    • 100 napja működik már az EESZT

      100 napja működik már az EESZT

    • Nem elég rugalmas  az e-recept

      Nem elég rugalmas az e-recept

    • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

      Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Mesterszakács főzött az egri kórház konyhájában

Regionális hírek 2017.12.07 16:30 Forrás: Weborvos
Mesterszakács főzött az egri kórház konyhájában

Szigorú pénzügyi és dietetikai szabályok mellett is lehet minőségi élelmezést nyújtani a kórházakban.

Főzzük körbe Magyarországot Kórházainkban kampány harmadik állomásán a Markhot Ferenc Kórházban főzött Ambrus György mesterszakács, a Magyar Gasztronómia Nagykövete.A kampány célja, hogy bizonyítsa, a jelenleg rendelkezésre álló alapanyagokkal és eszközökkel minőségi ételt lehet biztosítani a betegek és a dolgozók számára a kórházban.

Az esemény a sajtó és a meghívott vendégek jelenlétében zajlott, mindenki megkóstolhatta az aznapi ebédet, ami zellerkrém leves, csirkemájas rizottó és káposztasaláta volt.

Dr. Hajnal Judit a kampány menedzsere elmondta: az ötlet dr. Németh Lászlóé, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatójáé, annak demonstrálása érdekében, hogy a betegek számára nagyon fontos az intézményben elfogyasztott étel minősége.

Ambrus György mesterszakács kiemelte: a Markhot Ferenc Kórház konyhája kellemes meglepetés volt számára, hiszen egy új, jól felszerelt konyhában dolgozhatott, kiváló szakács kollégákkal, akikkel azonnal együtt tudtak működni a főzésben. Mint fogalmazott: sikerült bemutatni, hogy szigorú pénzügyi és dietetikai szabályok mellett lehet minőségi élelmezést megvalósítani a kórházban.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink