• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

   EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Órákig küzdöttek a hármas ikrek édesanyjának életéért

Regionális hírek 2017.12.17 14:55 Forrás: Debreceni Egyetem
Órákig küzdöttek a hármas ikrek édesanyjának életéért

Az ikrek egészségesek, az újszülött osztályon vannak, a debreceni klinika mindent megtesz megfelelő ellátásukért.

A lombik eljárásban hármas ikerterhességgel fogant hajdúszoboszlói kismama veszélyeztetett terhesség miatt a 26. héttől feküdt benn a Debreceni Egyetem szülészeti klinikáján, tudatta közleményében a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika.

A 32. hétre súlyosbodó anyai betegség miatt orvosai császármetszést indítottak nála december 15-én. Mindhárom magzat, a két lány és egy fiú jó állapotban született, 1300 és 1600 gramm közötti súllyal. Az édesanyát a szülést követően a HELLP szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezelték. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszobai műtőben, majd néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. A Klinikai Központ munkatársai azonnal megkezdték a kismama újraélesztését, csatlakozott hozzájuk a FőnixMed speciális resuscitatiós teamje is.

„Keringését átmenetileg sikerült újraindítani, de a további 50 perces komplex szakszerű ellátás ellenére elvesztettük az édesanyát. Az újraélesztést végző klinikai szakemberek több órán keresztül küzdöttek a kismama életéért, megmentésére mindent megtettek" – számolnak be a drámai pillanatokról.

A tragikus veszteség méltóság- és kegyeletteljes kezelésére a jelenlévő családtagok számára a szülőszoba egyik helyiségét kegyeleti szobaként bocsátották rendelkezésre.

Az ikrek az újszülött osztályon vannak, egészségesek, ellátásukhoz, annak megszervezéséhez a Debreceni Egyetem klinikája minden lehetséges segítséget megad.

„Az eset a klinika dolgozóit is mélyen megrendítette. Osztozunk a család gyászában. Kérjük a sajtót, hogy a tragikus eset kapcsán a gyászoló családra és a megrendült klinikai dolgozókra legyenek tekintettel, az intézmény területén ne forgassanak" – zárul a klinika közleménye.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink