Weborvos.hu
 • Pollen
  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

  • Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

   Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Összkomfortos kórtermek az SE klinikáján

Regionális hírek 2018.05.31 Forrás: Semmelweis Egyetem Szerző:
Összkomfortos kórtermek az SE klinikáján

A Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika részesült két magán cég támogatásában.

Komfortos, korszerűsített kórtermeket adtak át két magán cég támogatásával a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán, ahol szintén a támogatók jóvoltából felszerelt új biztonságtechnikai berendezéseket is bemutattak. Az ünnepélyes átadón beszédet mondott Szél Ágoston rektor, Tamás László igazgató pedig áttekintette a főbb fejlődési állomásokat a klinika életében, olvasható a Semmelweis Egyetem honlapján.

Szél Ágoston felidézte első rektori ciklusa alatt tett látogatását a klinikán, ahol azóta az akkori állapotokhoz képest számos előrelépés történt, kiemelte a többi között a nyílászárók cseréjét, műszerek beszerzését, digitális oktatótermek átadását. Utalt rá, hogy hamarosan újabb beruházásokra kerülhet sor. Azt kívánta, hogy továbbra is ilyen lendülettel, dinamikusan fejlődjön a klinika. 

Tamás László beszédében áttekintette a klinika fejlődésének főbb állomásait, elmondta, hogy a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében, az egyetem vezetésének segítségével kicserélték a nyílászárókat, és új liftet is kaptak. A felújítás ideje alatt közel fél évre átköltöztek a Korányi épületbe, ekkor történt a most átadott két, rossz állapotban lévő, fürdőszobával nem rendelkező kórterem átépítése, korszerűsítése is.  

Az átadott összkomfortos, kétágyas szobákban LED tévé, hűtőszekrény, légkondicionáló mellett korszerű fürdőszobák biztosítják a betegek kényelmét, emellett két HD kamerát is elhelyeztek a klinika egyes pontjain, melyek képei megjelennek a portás több ablakos monitorján – ismertette a fejlesztéseket az igazgató. Nagy lépés ez a betegek komfortja és biztonsága szempontjából – fogalmazott, hozzátéve: a klinika 46 modern, elektromos ággyal is bővült. Mint mondta, az elmúlt öt évben minden felújítást úgy végeztek, hogy az megfeleljen a majdani teljes átalakításnak: egy harmadik emelettel bővítik az épületet, ide kerülnek majd a műtők, az ügyeleti és orvosi szobák, illetve a tervek között szerepel még egy külső lift kialakítása is.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Legolvasottabb cikkeink