• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Szakaszosan helyezik át a Kútvölgyi részlegeit

Regionális hírek 2019.12.12 Forrás: Semmelweis Egyetem
 Szakaszosan helyezik át a Kútvölgyi részlegeit

Az érintett klinikák továbbra is változatlan kapacitással és területi ellátási kötelezettséggel működnek.

A kormányhatározatban megadott határidőig történik meg első lépésben a II. Sz. Sebészeti Klinika, a Családorvosi Tanszék, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika Kútvölgyi telephelyének egy része áthelyezése az egyetem erre a célra felújított pesti kampuszainak területére. A további részlegek esetében, a biztonságos betegellátás érdekében, egyeztetve a fenntartóval és minden szereplővel, a szakaszos áthelyezésről született döntés, írja a Semmelweis Egyetem közleményében. 

A Semmelweis Egyetem klinikáinak Kútvölgyi Klinikai Tömbből való áthelyezéséről egy 2018. december 13-i kormányhatározat (1672/2018.) rendelkezett 2019. december 31-i hatállyal. A biztonságos betegellátás szem előtt tartásával első lépésben a megadott határidőig megtörténik a II. Sz. Sebészeti Klinika, továbbá az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika Kútvölgyi telephely egy része, valamint a Családorvosi Tanszék költözése az egyetem erre a célra felújított pesti kampuszainak területére.

Szintén a biztonságos betegellátás érdekében, egyeztetve a fenntartóval, az egészségügyért felelős államtitkársággal és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, valamint az Észak-Közép-budai Centrumkórház vezetőivel a további részlegek esetében szakaszos áthelyezésről született döntés. Ennek értelmében 2020. január 1. után a III. Sz. Belgyógyászati Klinika, valamint a munkájához szükséges intenzív, illetve labordiagnosztikai háttér, továbbá a telephelyhez tartozó gyógyszertár és a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika kútvölgyi telephelye átmenetileg továbbra is a Kútvölgyi Tömbben működik – ameddig a Semmelweis Egyetem pesti kampuszaiban a már folyamatban lévő, a jobb infrastruktúrát nyújtó fejlesztések be nem fejeződnek.

Az érintett klinikák továbbra is változatlan kapacitással és területi ellátási kötelezettséggel működnek. A költözés a klinikák és az érintett tanszékek napi folyamatos és biztonságos betegellátó és oktató munkáját nem veszélyezteti.

A Kútvölgyi Klinikai Tömb szakmailag kimagasló teljesítményt nyújtó munkatársai változatlan létszámban, megújult munkahelyi körülmények között folytathatják tevékenységüket. A Semmelweis Egyetem az érintett egységek áthelyezésére, valamint a fogadó épületek felújítására és az eszközpark fejlesztésére 2,8 plusz 1,2 milliárd forintot kapott.

Legolvasottabb cikkeink