• Pollen
  • Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

   Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

  • Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

   Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

  • Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

   Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • Erre figyeljen, ha nyáron antibiotikumot szed

   Erre figyeljen, ha nyáron antibiotikumot szed

  • Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

   Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

  • Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

   Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

Szűrik a bírósági dolgozókat Debrecenben

Regionális hírek 2018.07.05 Forrás: Debreceni Egyetem Szerző:
Szűrik a bírósági dolgozókat Debrecenben

A Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Emlőcentrumában a Debreceni Törvényszék 150 dolgozója vesz részt szervezett szűrésen.

Az emlővizsgálat a Debreceni Törvényszék „Egészséghét” elnevezésű, 2017-ben indított rendezvénysorozatának egyik programja.

- Az egészséges életmód és a szűrővizsgálatok fontosságára korábban a saját újságunkban megjelent cikkekkel hívtuk fel a kollégák figyelmét.  A program továbbfejlesztésének azonban szomorú események adtak lendületet. 2017-ben fájdalmasan fiatalon elhunyt egy kolléganőnk, egy másik pedig csak hosszas küzdelem után győzte le a gyilkos kórt. Ekkor határoztuk el, hogy tematikus előadásokkal programsorozatot indítunk. Az a mottónk, hogy ha egyetlen munkatársunk életét is sikerül megmenteni, akkor már megérte – mondta az unideb.hu-nak Vágó Zsolt, a Debreceni Járásbíróság elnöke. 

Vágó Zsolt hozzátette: a kezdeményezés már elérte a célját, több olyan dolgozóról is tudnak, aki a Debreceni Járásbíróságon elhangzott előadások hatására fordult szakemberhez, és így még időben felfedezték a kóros elváltozást a szervezetében. A többnapos rendezvény zárásaként a Magyar Rákellenes Liga segítségével a Debreceni Törvényszék 150 női munkatársa két csoportban mammográfiai és ultrahangos vizsgálaton vesz részt a Kenézy Emlőcentrumban. 

- Annak ellenére, hogy 2002-ben elindult az országos, behívásos rendszerű emlőszűrő program a 45 és 65 év közötti nőknek, még mindig nem jönnek elegen a vizsgálatra. Ennek számtalan oka lehet, akár az is, hogy a nők nem tudnak a munkahelyükről eljönni a szűrésre. Vannak, akiknek olyan a munkabeosztása, hogy csak úgy tudják megoldani, ha szabadságot vesznek ki. Ezért ezt egy nagyon jó kezdeményezésnek, akár követendő példának tartom. Óriási dolog, hogy lehetővé teszik a nőknek, hogy munkaidőben elmehessenek a vizsgálatra – hangsúlyozta Sebő Éva, a Kenézy Emlőcentrum vezetője.

Sebő Éva hozzátette: a Debreceni Törvényszék az első munkahely, amelynek dolgozói csoportosan, szervezett formában vesznek részt a Kenézy Emlőcentrum szűrésén, de azt szeretnék, ha minél több cég, intézmény teremtené meg ezt a lehetőséget a dolgozóinak.

Legolvasottabb cikkeink