• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Új helyen folytatódik a hospice ellátás

Regionális hírek 2023.01.26 Forrás: Unideb.hu
Új helyen folytatódik a hospice ellátás

A részleg 2017 óta a Kenézy Gyula Campuson működött, néhány napja pedig már a Nagyerdei Campuson látják el a végstádiumú betegeket.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei Campusára költözött a Hospice-Palliatív Terápiás Osztály, ahol a súlyos állapotú, végső stádiumban lévő daganatos betegeket ápolják. Az új környezet a korábbinál is színvonalasabb ellátást tesz lehetővé. Az osztály tevékenységéről a Klinikai Központ vezetősége szerdán a helyszínen tájékozódott.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának 2021 óta zajló integrációs folyamatában jelentős lépés a Hospice-Palliatív Terápiás Osztály új helyre költözése. A részleg 2017 óta a Kenézy Gyula Campuson működött, néhány napja pedig már a Nagyerdei Campuson látják el a végstádiumú, gyógyíthatatlan daganatos betegeket.

- Az integrációs folyamat kiemelt célja a betegellátás minőségének és biztonságának folyamatos javítása. Ezt szolgálja a Hospice-Palliatív Osztály új helyre történő költözése is, amely a korábbinál színvonalasabb környezetben, szélesebb körű szakmai lehetőségekkel működhet tovább. A Klinikai Központ vezetősége elkötelezett annak érdekében, hogy a hospice és palliatív terápia klinikai szakterületén is töretlen fejlődés valósuljon meg. Az új osztály megnyitása illeszkedik a Klinikai Központ fejlesztési stratégiájába, és biztos, méltó hátteret nyújt a betegek színvonalas ellátásához, ápolásához – hangsúlyozta Szabó Zoltán, a DE Klinikai Központ elnöke.

A professzor és a Klinikai Központ vezetősége szerdán az új helyszínen tájékozódott az osztály tevékenységéről. Az elnöki viziten Szabó Zoltán professzor elmondta, hogy a részlegen jelenleg húsz beteget tudnak elhelyezni, de a jövőben további ágyszámfejlesztésre is lesz lehetőség.

Az osztály tevékenységét a Debreceni Hospice Ház Alapítvány is támogatja.

- A Nagyerdei Campusra költözés egy újabb mérföldkő az osztály életében. Egy olyan, kertkapcsolattal is rendelkező épületbe került át az ellátás, ahol még inkább megvalósítható a beteg- és családközpontú gondozás, a legnagyobb szakmai figyelemmel és hozzáértéssel biztosítható az életvégi emberi méltóság – emelte ki Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A Hospice-Palliatív Terápiás Osztály vezetője, Juhász Árpád klinikai főorvos arról beszélt, hogy legfontosabb céljuk a betegek testi és lelki szenvedésének, fájdalmának enyhítése mellett az emberi méltóság megőrzése. A gondozásban a szakorvos és a szakápolók mellett többek között szakpszichológus és gyógytornász, valamint képzett önkéntesek is részt vesznek.

Legolvasottabb cikkeink