• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

   EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Új ellátások is lesznek a megújuló szakrendelőben

Regionális hírek 2018.01.08 12:40 Forrás: MTI
Új ellátások is lesznek a megújuló szakrendelőben

Mammográfia, kardiológia, gyógytorna, gasztroenterológia is elérhetőek lesznek a jövőben.

Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében összesen 1,3 milliárd forintból fejlesztik a XVI. kerületi Jókai utcai szakrendelőt; a beruházáshoz a kormány 1,2 milliárd, az önkormányzat pedig 120 millió forinttal járul hozzá - jelentette be Szatmáry Kristóf, a kerület fideszes országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón.

A politikus elmondta, a szakrendelő 1200-1300 négyzetméterrel bővül majd. Olyan szakrendelő fejlesztéséhez ad a kormány támogatást, amely önkormányzati fenntartásban üzemel - jegyezte meg. Mint mondta, bízik abban, hogy a beruházás jelentős előrelépést jelent az ott élők egészségügyi ellátásában.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy ez elmúlt uniós ciklus 500 milliárd forintos fejlesztési forrásaiból csak a vidék egészségügyi ellátását tudták fejleszteni, a gazdasági teljesítmény révén a következő években a főváros és a központi régió ellátását kívánják újjászervezni.

Az államtitkár elmondta, egy tavaly decemberi kormánydöntés értelmében további 18,5 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány az EBP-n belül, így ezzel már 42,5 milliárd forintból tizenhat szakrendelő újulhat meg a központi régióban.

"Soha nem látott mértékű fejlesztés indult el 2017-ben Budapesten" - fogalmazott Ónodi-Szűcs Zoltán, hozzátéve, az átalakításoknál messzemenőkig figyelembe vették a szakma és a lakosság igényeit.

Kovács Péter (Fidesz-KDNP), a XVI. kerület polgármestere arról beszélt, hogy a kerület évek óta dédelgetett tervei valósulnak meg a szakrendelő bővítésével, amelynek keretében fejlesztik az eszközparkot, és egy helyi életpályamodellt is alkottak.

Elmondta, a kertvárosi szakrendelőben új ellátási formák - például mammográfia, kardiológia, gyógytorna, gasztroenterológia - is elérhetőek lesznek a jövőben, így ezekért a vizsgálatokért már nem kell a helyi lakosoknak messzebbre menniük. Bízik abban, hogy a bővített szakrendelőben az ellátás gyorsabb is lesz.

A beruházásról szólva Kovács Péter közölte, a közbeszerzési eljárások kiírásával a munkálatok idén nyáron megkezdődhetnek, a tervek szerint a XVI. kerületi Jókai utcai szakrendelő fejlesztése 2019-ben fejeződhet be.

Kiss Marianna, az egészségügyi szolgálat vezetője azt mondta, időszerű volt a szakrendelő bővítése, hiszen 1963 óta, mióta üzemel, csak kisebb szakaszokban sikerült fejleszteni az intézményt. A lakosságszám növekedése is indokolja a fejlesztést, mint mondta, évente 300 ezer orvos-beteg találkozás történik a szakrendelőben.
Elmondta, a rendelőben helyet kap majd egy egynapos sebészeti részleg, és az orvosi ügyelet átköltözésével a sürgősségi ellátás színvonala is jobb lesz a kerületben.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink