• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Újabb plüssök a MACI Kórháztól

Regionális hírek 2022.12.08 Forrás: orosházi kórház
Újabb plüssök a MACI Kórháztól

Az elmúlt két esztendőben több mint kétezer plüss játék érkezett az orosházi kórházba

Az „Értünk-Nagyszénásért” Alapítvány már több mint kétezer plüss játékot hozott az orosházi Dr. László Elek Kórházban gyógyuló gyerekeknek. Egy pályázatnak és a Miele Kft-nek köszönhetően egy professzionális mosó- és szárítógépet vásárolhattak, így megvalósult a kórház rendszeres plüss ellátása - áll az intézmény csütörtöki közleményében.

Az „Értünk-Nagyszénásért” Alapítvány kezdetek óta a gyerekek és a hátrányos helyzetű családok segítését helyezi előtérbe. A Maci Kórház – Menjünk Együtt Haza program eredetileg egy győri kezdeményezés, ehhez csatlakozott a nagyszénási alapítvány, akik 2020-ban keresték meg az orosházi kórházat, hogy plüss játékokat hoznának az ott gyógyuló gyerekeknek. A kezdeményezés gyorsan népszerűvé vált a kórházban, emellett a gyermekekkel foglalkozó orvosok és ápolók visszajelzései is egyértelművé tették, hogy ezek a plüss játékok könnyebbé teszik a gyógyító munkát, hiszen a kicsiknek bátorítást, biztatást és akár vigaszt is nyújtanak a vizsgálatok közben.

Azon célunk, hogy a kórházban töltött időt egy plüssel tegyük könnyebbé a gyerekeknek, megvalósult – fogalmazott Brlázs Róbert a kórházban tartott sajtótájékoztatón december 7-én. A nagyszénási szervezet alapító tagja elmondta, a szervezés során azzal szembesültek, hogy egyre nehezebb megfelelő minőségben és mennyiségben tisztítani az adományba érkező plüssöket. Hozzátette: Ezért pályáztunk, és támogatást nyertünk ipari mosó- és szárítógépre, de az összeg nem volt elegendő a beruházáshoz. Ekkor került a képbe a Miele Kft., akiktől megkaptuk a berendezést, így az eddigieknél is hatékonyabban tudjuk mosni és fertőtleníteni a beérkező adomány plüssöket. Az igény nagy, a kórházban mindig gazdára találnak a játékok, így most újabb 300 plüss figurát hoztunk a gyerekeknek – fogalmazott az alapító.

A kórházba a felajánlott játékok, plüssök csak kimosva, fertőtlenítve érkezhetnek, ezen higiénés eljárások nélkül nem kaphatják meg a gyerekek.

Az alapítványtól már a kezdetektől minden plüss fertőtlenítve és egyesével csomagolva érkezik hozzánk, így pedig minden szigorú előírásnak megfelelnek. Az elmúlt közel két esztendőben több mint kétezer plüss érkezett ily módon a kórházba, amiket a Csecsemő- és Gyermekosztály, a Fül-Orr-Gégészet szakág, a laboratórium és a védőnők kaptak. Mostantól pedig bővítjük a kört, így a kórházunkban rendelő házi gyermekorvosoknak is juttatunk a játékokból – fogalmazott dr. Duray Gergő. A kórház főigazgatója hozzátette, a beteg gyerekek nevében köszönettel tartozik az alapítvány és a Miele Kft. vezetőinek, hogy a MACI Kórházból rendszeresen érkeznek a plüssök az intézménybe.

Aki szeretné felajánlani az otthon felesleges, de jó állapotú plüss játékokat, hogy azok a kórházban gyógyuló gyerekekhez kerülhessenek, az a PMK Orosháza információs pultjánál adhatja le a művelődési központ nyitvatartási ideje alatt. 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink