• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

   EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Utcát neveztek el Richter Gedeonról

Regionális hírek 2017.06.20 14:49 Forrás: Weborvos
Utcát neveztek el Richter Gedeonról

2017. június 20-án kihelyezték az új, Richter Gedeon utca névtábláit a Debreceni Ipari Parkban.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 2017. április 27-i ülésén döntött arról, hogy a Medvefű utca elnevezését Richter Gedeon utcára változtatja. Az új névtábla kihelyezése 2017. június 20-án megtörtént, a közterület a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban található, ahol egyébként a Richter Gedeon Nyrt. Biotechnológiai Üzeme is működik.

A névváltoztatást a Debreceni Ipari Park Akadémia Kft. ügyvezetője kezdeményezte, amelyet a Richter vezérigazgatója, Bogsch Erik is támogatott. „Nagy megtiszteltetésnek érezzük – a vállalat és jómagam nevében is mondhatom –, hogy a város e nemes gesztussal öregbíti Richter Gedeon hírnevét. A huszadik század meghatározó gyógyszerészében kiváló üzletembert és hazafit is tisztelhetünk, akinek emlékét, innovatív szellemiségét mi magunk is ápoljuk. Különösen örülünk annak, hogy az országban elsőként Debrecenben neveztek el utcát Richter Gedeonról, mert számunkra a város kiemelt fontossággal bír. Debrecenben valósíthattunk meg egy olyan fontos stratégiai, magas hozzáadott értékű beruházást, amely a debreceni városvezetés támogatása nélkül és a debreceni egyetemmel ápolt kiváló szakmai kapcsolatok nélkül aligha jöhetett volna létre" – nyilatkozta Bogsch Erik.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy a gyógyszeripari vállalat öt évvel ezelőtt Debrecent választotta új biotechnológiai üzemének helyszínéül. A város mindig is fontosnak tartotta a magas hozzáadott értékű iparágak jelenlétét. A Richter Gedeon Nyrt. fejlesztési elképzelései tökéletesen beleillenek gazdaságfejlesztési programunkba, ezért a cég a továbbiakban is számíthat a város támogatására. Az új utcanévvel egyrészt a cég előtt, másrészt a magyar tudománytörténet egyik legnagyobb alakja előtt szeretnénk tisztelegni"– nyilatkozta Papp László polgármester.

A Richter Gedeon által 1901-ben alapított gyógyszergyár magyar központú és hazai vezetésű multinacionális vállalat, 5000 főnek ad közvetlenül munkahelyet Magyarországon. Debreceni telephelye 2012 óta működik, amely magas hozzáadott értékű biotechnológiai termékeket gyártó üzemként egyedülálló az egész régióban. A vállalat tavaly jelentette be, hogy jelentős, 15 Mrd forintos beruházással bővíti az üzem kapacitását, és ezzel 125 új munkahelyet is létrehoz a térségben. A kapacitásbővítő fejlesztés munkálatai jelenleg is zajlanak, és várhatóan 2018 végén fejeződnek be. A Richter Magyarországon folytatja kutatási tevékenységét, itt valósít meg beruházásokat, fizet adót. A külföldi piacokon megtermelt nyereségét is belföldön forgatja vissza, ezzel jelentősen hozzájárulva hazánk versenyképességének növeléséhez.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink