• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

A BEM előkészítője is álláshalmozó volt?

Címoldal Forrás: MNO-Weborvos

A Fővárosi Egészségközpont volt vezérigazgatója Horváth Csaba tanácsadójaként is dolgozott a Főpolgármesteri Hivatalban.

Nem Hagyó Miklós sajtósa az egyetlen városházi alkalmazott, akit MSZP-s főnökének köszönhetően fővárosi cégben is foglalkoztattak – állítja mai számában a Magyar Nemzet Online. Horváth Csaba, a szocialisták másik volt főpolgármester-helyettesének tanácsadója, Bartosné Póczos Marianna a közelmúltig a Fővárosi Egészségközpont Egészségügyi Szolgáltató Zrt. (egészségközpont) vezérigazgatói posztját is betöltötte.

A Horváth Csaba nevéhez köthető Budapesti Egészségügyi Modell (BEM) keretei között létrejött intézmény 2008 végén alakult, de érdemi munkát azóta sem végzett. A közgyűlés január 28-án úgy döntött, hogy az egészségközpontnál indított revizori vizsgálat befejezéséig felfüggeszti az egészségközpont működését, és az intézmény 434 millió forintos alaptőkéjét is zárolja – olvasható a lapban.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a távozó vezérigazgató 2008 óta a városházán is fontos pozíciót töltött be: Bartosné a Főpolgármesteri Hivatal humán várospolitikai főpolgármester-helyettesi irodáján, majd ennek megszűnése után az egészségügyi ügyosztályon is Horváth főtanácsadójaként dolgozott. A lap értesülését Szilágyi Ildikó, a hivatal személyzeti, oktatási és munkaügyi ügyosztályának vezetője is megerősítette, és közölte, hogy Bartosné kinevezése 2008. szeptember 16-tól határozott időre – a főpolgármester megbízatásának idejéig – szól.

A Főpolgármesteri Hivatal Sajtóirodája közleményben reagált a megjelentekre pontosítás céljából. Eszerint Bartosné Póczos Mariannát egyhangú döntéssel nevezték ki az Egészségközpont Zrt. vezetőjévé, és az önkormányzati dolgozó vezérigazgatói foglalkoztatása jogszerű volt.

A további részletek szerint Bartosné Póczos Mariann 2008. szeptember 16-tól dolgozott önkormányzati tanácsadói munkakörben a Humán Várospolitikai Főpolgármester-helyettesi irodán, feladatai közé tartozott a BEM előkészítése. E folyamat részeként hozta létre a Fővárosi Közgyűlés az Egészségközpont Zrt.-t, amelynek vezérigazgatói posztjára 2009. január 29-én egyhangú szavazattal (67:0:0 arányban) Bartosnét választották a képviselők.

A Közgyűlés döntése értelmében a cég igazgatóságának és felügyelő bizottságának tagjai nem kaptak tiszteletdíjat, egyedül a vezérigazgató részesült a fővárosi cégek közül legalacsonyabb mértékű bérben: havi mintegy 80 ezer forintot utaltak a számlájára. Az ezzel párhuzamosan önkormányzati tanácsadóként is dolgozó Bartosné vezérigazgatói megbízatása és foglalkoztatása jogszerű volt.

2009. november végén Horváth Csaba lemondott főpolgármester-helyettesi tisztségéről, így innentől kezdve Bartosné sem tevékenykedett tanácsadójaként. A lemondás miatt megszűnt a főpolgármester-helyettesi iroda, ezért Bartosné 2010. február 1-jétől az Egészségügyi Ügyosztályra került, ahol beosztott munkatársként dolgozik az önkormányzati ciklus végéig, amikor is önkormányzati tanácsadói jogviszonya megszűnik.

A Fővárosi Közgyűlés idén úgy döntött, hogy eltér a leköszönt főpolgármester-helyettes egészségpolitikai koncepciójától, és felfüggesztette az Egészségközpont Zrt.-t működését, a társaság tőkéjét pedig zárolta. Bartosné Póczos Mariann vezérigazgatói tisztségének megszűntetéséről 2010. március 31-én döntött a Fővárosi Közgyűlés. A munkaviszony megszűntetése április 12-től hatályos, a leköszönő vezérigazgató – közös megegyezés alapján – végkielégítésben nem részesül.