• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Tünetek és terápia a beteg szemével

IBS info

Újra jól érzem magam - nemcsak a ruhámban (mert végre elférek benne) - hanem a „bőrömben" is.

"Mészáros Enikő vagyok egy rendezvényszervezéssel foglalkozó cég vezetője. Ügyfeleim szerint sikeres, éppen ezért sokat foglalkoztatott ember.

 
Az én életemre is, mint oly sokunkéra jellemző a rohanás, a rendszertelen evés, az elkerülhetetlen stressz, az állandó megfelelésért. A testünk azonban nem felejt. Kialakulnak az u.n. managerbetegségek. A tünetekről sajnos nem merünk nyíltan beszélni, és idő illetve bizalomhiányában, még az orvosunk előtt sem tárjuk fel a problémát. Nem is tudom, talán félünk attól, hogy az orvos valami problémát talál most a „csúcson".


Nálam sem kezdődött ez másképp.


Kezdetben csak egyszerű rossz közérzet, majd egyre többször lett „szűk" a ruhám fájt görcsölt a hasam, puffadtam. Mint a menedzserek többsége, munkám során üzleti ebédeken, fogadásokon vettem részt. Kezdetben arra gyanakodtam, hogy túl sokat ettem, vagy esetleg az étel nem volt friss, vagy talán túl zsíros volt, mely a rossz közérzetet, a hasban jelentkező telítettség érzését, puffadást, görcsös fájdalmakat okozta.
Lassan ezek a tünetek állandósultak, zavaróak voltak, egész napi hangulatomat elrontották, egyre ingerültebbé, feszültebbé váltam. Orvosra időm nem volt.


Szorongtam, hogy az étkezés ismét milyen tünetekkel jár majd, csökkenti a fontos teendők felé a koncentráció készségemet. Egy idő után egy szükséges rossznak gondoltam és az üzlet, a siker érdekének velejárójaként, megpróbáltam együtt élni ezekkel a kellemetlen tünetekkel.


Mivel a probléma nem hagyott nyugodni, az egészségügyi sajtót olvasva rájöttem, hogy valószínűleg az utóbbi időben gyakran hallott Irritábilis Bél Szindróma (IBS) tüneteit fedeztem fel magamon. Ugyanitt olvastam, hogy problémámmal nem vagyok egyedül, egyike vagyok a 1-1,5 millió embernek, aki hasonló tünetekben szenved. Kézenfekvő gyors megoldást kerestem, ekkor ajánlották a Meteospasmyl kapszulát. Félve és kételkedve bár, de kipróbáltam. Bátran mondhatom, hogy a „Meteospasmyl" kapszula napi 2-szeri előírásszerű használata már pár nap után javulást, egy hónap után jelentős javulást, majd három hónap után teljes tünetmentességet eredményezett.


Megszűnt bennem a rossz közérzet miatt kialakult feszültség. Újra jól érzem magam nemcsak a ruhámban (mert végre elférek benne) hanem a „bőrömben" is. Ez az új erő, friss lendület ad szinte megsokszorozza a teljesítő és koncentráció készségemet."

Legolvasottabb cikkeink