• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Online edzéssel az egészségért

Egészségmagazin 2020.05.05 Forrás: (X)
Online edzéssel az egészségért

Sportolási lehetőségek, melyek otthon, teraszon vagy udvaron is kényelmesen végezhetőek.

Amikor valaki olyan helyzetbe kényszerül, hogy nem járhat ki otthonról, vagy ha elindul is, zárt ajtókkal találkozik, akkor bizony az élet számos területén újratervezésre, átalakulásra van szükség. Ilyen lehet a szépségápolás, oktatás, események, szórakozás és nem utolsó sorban a sportolás is, mely segíthet túllépni a bezártság érzésén és az emiatt kialakuló depresszión.

Az egészséges életmód szerves része a rendszeres mozgás, ezért ezt semmiképpen nem szabad hanyagolni, ha eddig is mozgalmas életet folytatott az ember. Azoknak pedig, akik eddig csak 1-1 sétát tettek az irodáig vagy az iskoláig, különösen ajánlott elkezdeni a karantén idején valamilyen mozgásformát. A mozgásszegény, vagy jelen esetben a teljesen sportmentes életmód súlyos következménnyel lehet a testsúlyra, a vércukorszintre, vérnyomásra, izületekre és a mentális egészségünkre is.

Cikkünkben bemutatunk néhány olyan sportolási lehetőséget, melyek otthonról is kényelmesen végezhetőek, akár a szobából, teraszról, vagy az udvarról. Szerencsére, ilyenkor sem kell kompromisszumokat kötni, hiszen a mai technika és az internet segítségével a világ bármely pontjáról fogadhatsz magad mellé személyi edzőt vagy leshetsz el új technikákat és mozgásformákat.

Nincs más dolgod, mint bekészíteni a törölköződ, az elszántságod, és esetleg egy protein szeletet, hogy edzés közben is gyorsan újratöltődhess.

Élő edzések a Facebookon

Amióta fennáll a pandémiás helyzet, számos személyi edző, csoportos órákat tartó sportoló döntött úgy, hogy élő adás keretein belül mozgatják meg azokat, akik eddig is jártak az óráikra. Számos mozgásforma közül lehet választani szinte az első perctől: aerobic, trambulin edzés, jóga, pilates vagy zumba is megtalálható manapság a Facebook élő adásai között.

Ezekhez jellemzően nem szükséges semmilyen eszközt beszerezni (kivéve persze a trambulin esetében), így nagyon könnyen végezhetőek otthon és az edzők a csoportos óra hangulatát is közvetítik az okos eszközön vagy a laptopon, tévén keresztül.

Lemaradtál? Youtube-on visszanézhető!

Amennyiben a fenti edzések időpontjai nem felelnek meg valamiért, esetleg a gyermek iskolai órája vagy a home office foglalt le, a legtöbb online edzés pótolható. Az edzések felvétele felkerül a Youtube-ra és bárhol, bármikor visszanézhető és kivitelezhető a kedvenc edzéstípus. Ezek a videók a vírus lecsengése után is szuper lehetőségeket biztosítanak majd, hiszen rendkívül időhatékony, hogy nem kell elmenni otthonról egy kellemes edzés kivitelezéséhez.

Nálad is csak porosodott a játékkonzol eddig?

Meglepő, de az összes játékkonzolra lehet már kapni olyan alkalmazást, mely edzésprogramokat tartalmaz. Itt is rendkívül széles a paletta. Táncos, tornás alkalmazások, vagy akár virtuális tenisz, síelés formájában edzhetőek izmaink. Ne féljünk a gyerek játékideje után kicsit átvenni az irányítást és a konzolt használni arra, hogy átmozgassuk izmainkat!

Irány a Google Play vagy az App Store!

Nem csak a gyerek játékkonzolára tölthetünk le vagy vásárolhatunk meg sportos alkalmazásokat. Mindkét nagy alkalmazás ajánl olyan appokat, melyek segítenek formába hozni, és akár pár hónap alatt elkészülhet a beach-body a segítségükkel.

Ezek általában napi lebontásban ajánlanak programokat és konkrét tippeket arra vonatkozóan, hogy milyen gyakorlatokat kell csinálni, sőt a legtöbb a helyes táplálkozásban is segít. Ilyen komplex segítséggel tényleg csak az elszántságra lesz szükséged ahhoz, hogy a sport a karantén ideje alatt is rendszerré válhasson.

A lényeg, hogy nem szabad az egész napot a kanapén ülve tölteni: ha nincs lehetőség az udvaron labdajátékokat játszani, vagy a közeli erdőben, távol mindentől futni egyet, akkor irány az internet és az online edzés!

Legolvasottabb cikkeink