• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ünnepi Könyvhét: főszereplő a pszichológia

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Elődadások, tanácsadás, kötetlen beszélgetés és szakirodalom, élmény a laikusoknak.

Érdekel a pszichológusok tevékenysége, s szeretnéd tudni, mennyire sokrétű és színes munkával próbálnak segíteni másokon? Van egy barátod, aki súlyos problémával küzd, de most nem ér rá s téged küldött maga helyett, hogy választ kapjon kérdéseire? Esetleg régi vágyad kipróbálni a hipnózist, a családterápiát, a tanácsadást? Kérdéseid vannak a gyerekneveléssel kapcsolatban? Szeretnéd átélni a régi kávéházi kötetlen beszélgetések hangulatát, ahol érdekes emberek mellett ülhetsz és kérdezhetsz – vagy csak egy jót szeretnél diskurálni hasonló érdeklődésűekkel?

Akkor ott a helyed a ma kezdődő és június 6-ig tartó X. Ünnepi Könyvhéten, ahol a klasszikus könyves forgatag mellett idén első ízben főszereplő a pszichológia - invitálnak a szervezők.


- Az egyéves Mindennapi Pszichológia magazin arra vállalkozik – mondja dr. Pápay Herbert Zsuzsa, a lap főszerkesztője –, hogy megmutassa: a pszichológia rólunk, a hétköznapjainkról szól. Nem úri huncutság, a nők és gyengék dolga, s szó sincs arról, hogy az erősek, főképp a férfinép, nem szorul ilyesmire. Talán nem is kevesen gondolják, hogy a pszichológia a lelki betegeknek való. Pedig épp ellenkezőleg: a pszichológia az egészség, a külső és belső harmónia tudománya.


 „Ki a boldog ember, és mitől válhatunk azzá? – teszi fel majd a kérdést prof. dr. Bagdy Emőke pszichológus, egyetemi tanár, a Károli Gáspár Református Egyetem Személyiség- és Klinikai Pszichológiai Tanszékének vezetője, a PszichoFesztivál védnöke. – Mi boldogít és hogyan „boldogulunk"? Hogyan lehetséges, hogy azonos körülmények és hatások közepette az egyik ember belebetegszik ugyanabba, amitől a másik egyáltalán nem szenved, sőt derűsen hordozza a terheket is?


A háromnapos rendezvény egyik különlegessége a Veiszer Alinda vezette psychocafe június 4-én, pénteken 17 órától. A psychocafe-ban három ismert ember – nem csak pszichológus – beszélget a pszichológiát és az embereket egyaránt érintő témákról. De hogy a régi kávéházi hangulatot visszaidézzük, ők hárman leülnek egy-egy asztalhoz és az érdeklődőkkel vitáznak, beszélgetnek – együtt töltenek el egy kellemes délutánt. Persze egy csésze kávé kíséretében – mondja a programról szülőatyja, Frank Róbert pszichoterapeuta.


A részletes program és a helyszínek

Legolvasottabb cikkeink